Hogy készül a füszeres sült krumpli?
Én így szoktam csinálni:Héjjában megfőzöm a krumplit,aztán megpucolom,hosszúkás,vastag szeletekre vágom.
Vajat vagy margarint olvasztok egy edényben,annyit,amennyivel jól meg tudom locsolni a krumplit.Teszek hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet,.zeller zöldet,delikátot,aki szereti az apríthat bele snidlinget is,ezeket belekeverem a vajba és a tepsibe tett krumplira locsolom,aztán pirosra sütöm a krumplit.
Pont most írtam le egy másik válaszhoz :D Bemásolom.
Fejenként 2-3 nagyobb krumplit megpucolsz, megmosod, kettévágod, a felet még egyszer ketté és apró kockákra vágod. Tedd egy tálba. Moss meg egy kis petrezselyemzöldet, aprítsd fel, tedd a tálba, majd szórj az egészre magyaros vagy grilles húsokra való fűszersót, és az egészet keverd össze. Tegyél egy palacsintasütőbe olajat, tedd bele a krumplit. Nem kell rá fedő, először piruljon meg. Miközben ez végbe megy, fejenként 1-2 kis hagymát kockázz/karikázz fel, vágj fel paradicsomot, paprikát, uborkát, ami jól esik, oszd szét a tányérokba. Közben tegyél fel főni virsliket. Ha már elég jól megpirult a krumpli, tegyél a palacsintasütőre egy fedőt, hadd párolódjon néhány percig. Miután kész, összekevered a kész krumplit a zöldségekkel, majd melléteszed a főtt virsliket és lehet enni :D
Úgy be szoktam vele lakni, mint a duda. Virsli helyett természetesen használhatsz bármilyen húst is, csibefalatkáktól kezdve ami tetszik.
Remélem elég érthetően írtam le :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!