Hogy készül szerintetek a Kórházi tea és tejeskávé?
Nálunk van a kórháznak teasűrítménye,azt öntik fel forró vízzel.
Egy orosz ismerősöm főzte úgy a teát,hogy a tealeveleket pici vízzel leforrázta. Majd ezt a vizet higította fel.
Kórházi:igen a kórhában kapható beteg tea márkája:)
Cikóriakávé? Mint pl a Maci kávé? az szerintem nem olyan,de lehet azért mert ők vízzel csinálhatják?
Mi a 2literhez a 2 literes fözőpohárba teszünk 2cm cukrot(ez is elég sok ám:D) s annyi citromlevet (vagy egy egész citrom leve kifacsarva) hogy ellepje. Majd leforrázzuk fél liter forró vizzel a filtereket,majd ezt feltöltjük hideg vízzel 2literre.
Teagranulátum? Az is benne volt a pakliban,hogy úgy készül.:) Ahhoz is kell cukor meg citrom vagy az eleve izesített?
ahol én voltam két hétig, ott filterből csinálták, gyümölcs illetve feketeteából, és elárulták, hogy édesítőszerrel van édesítve. így nem kellett a cukrosokra külön figyelni tea ügyben.
de így is nagyon keveset adtak, dálutánra már nem is volt.
volt micro a folyosón, aki akart főzött magának...otthonról hozottból:)
A kórházak konyháit nagy, erre szakosodott beszállítók látják el, konyhakész termékekkel pl pucolt, darabolt kumpli, készrefőzött rizs, ...stb. a teát is nagy valószínűséggel vagy nagytömegben olcsó filteresként szállítját, vagy valami koncentrátum formájában, és ott csak higítják.
mindenesetre nagyon szűkösen mérik a kórházakban.
a tejeskávé is ritkaság...
azt nem értem, hogy a nővérek 100.-ft-ért szívesen főznek a betegeknek presszókávét, de egy kancsó teára már nincs idejük...
Nem hiszem, hogy valódi citromot facsarnának bele. Nem tudom elképzelni, hogy a kórházban nekiállnak facsargatni:)
Rengeteg cukor, kevés citromlé, fekete tea, valami olcsóbb. Én így érzem ki az ízéből a menzás teáknak:)
A tejeskávét is szétcukrozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!