A gulyáslevesem mindig habos lesz és mikor kész akkor elég híg a leve, mit rontok el?
A hagymát nem dinszteled meg eléggé,hamar felöntöd vízzel,azért nem fő meg és jön föl a leves tetejére. Azért habos,mert nem lassú tűzön főződ,hanem forralva.
Híg pedig több okból lehet: nem megfelelő a hús,sok vizet öntesz rá.
Jó gulyást csak marhalábszárból vagy sertéslapockából lehet főzni.
A hagymát megdinsztelem,ráteszem a kockára vágott húst,átpirítom rajta,ha elfőtte a levét,ráteszem a pirospaprikát és felöntöm vízzel. Sót,borsot,köménymagot teszek bele. Ha marhahús,akkor kevés gyömbért is adok hozzá, és lassú tűzön főzőm,amíg a hús majdnem puha. Akkor teszem bele a zöldségeket és a krumplit. Ha ezek is mind megfőttek,akkor főzöm bele a csipetkét. Tejfölt mindenki a tányérjában teszi bele.
Legalább 2 -3 órahossza,mire kész a gulyás.
... és az előbbieken túl...
először csak rövid lében főzd a husit, mintha pörköltet akarnál főzni. Amikor már a husi félfövésben van, a többi hozzávalót is bele akarod rakni, akkor engedd a levét kicsit hígabbra, várd meg amíg ismét felforr, és mehet bele a zöldség, stb. Ez esetben a hagyma és a husi is sűrít a levén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!