Melyik a gazdaságosabb és finomabb: habszifonnal készített tejszínhab, vagy a már kész, bolti, műanyag flakonos habspray? Hogyan lesz a habtejszínből tejszínhab?
A flakonos habsprayk nagy része nem tejszínhab. Csak egy-két gyártó tesz bele valódi tejszínhabot, el kell olvasni az összetételét. De amelyiknek habspray a neve, az már tuti nem tejszínből van.
Egyébként ugyanazon az elven működik mindkettő, talán a szifonos kicsit tartósabb. De az se sokáig bírja.
És nem a botmixert helyettesíti, hanem a HABverőt. Aminek pont ezért habverő a neve :D És az is a legtartósabb, ha a lehűtött tejszínhabot cukorral felvered, az órákig megmarad, szemben a szifon 10-20 percével. Habfixszel meg még tovább jó.
A flakonos habok hamar összeesnek, és tapasztalatom szerint a flakonból nem jön ki az összes. Ha a gáz elfogy éreszhető, hogy a flakon még kb 1/3-ig van "anyaggal".
Üdv!
A habpatronban dinitrogén-oxid (N2O) gáz található, ez habosítja fel a tejszínt.
Habverőzésnél pedig az apró légbuborékok.
A spray állítólag ratyi-gagyi-szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!