Gázszámlát átalánydíjjal vagy leolvasós módszerrel
gazdaságosabb fizetni?
Figyelt kérdés
Az átalányfizetést hasraütés-szerűnek érzem, a bemondásos rendszernél meg félő, hogy túl nagy számlák jönnének télen. Jótanács/ötlet?
2011. okt. 5. 02:34
1/6 anonim válasza:
mi átalányt fizetünk, mert nem akarunk télen horribilis összegeket fizetni. nem hasraütés, végülis a korábbi fogyasztásaid alapján kalkulálják. ugyan így minden hónapban kell fizetni, de legalább télen nem ér meglepetés
2011. okt. 5. 05:06
2/6 anonim válasza:
Szerintem igy is, ugyis ugyanannyi a szamla, mert evente 1x a leolvasas alapjan kifizeted a kulonbozetet. Ami kerdes lehet, hogy az ideiglenesen, az esetleg kevesebb atalanydijas fizetesnel "megmaradt" penzedet tudod-e ugy szaporitani, hogy aztan kesobb ki tudd fizetni az elszamolaskor a horribilis fennmarado osszeget es meg marad is. Akkor megeri az atalany.
Ha anyagi gondok vannak, vagy bizonytalan a vilag folyasa, akkor jobban megeri rendesen fizetni.
Szerintem, de lehet, hogy tevedek. En a nyari honapokban is sokat fizetek, hogy karacsonykor-januarban a "soher" honapokban ne kelljen gondolkodnom a fel kilo kenyer vagy egy kilo kenyer dilemman :(((
2011. okt. 5. 06:34
3/6 anonim válasza:
Havi leolvasás alapján fizetem. De ilyen esetben számítani kell télen a jóval magasabb számlákra. Én egy hónapban többször leellenőrzöm hol tartok, úgyhogy mindig tudom mennyit fogok tejelni. Átalány esetén, ha túlléped a "keretet" azt is rendezni kell évente, tehát akkor is érhet meglepetés.
2011. okt. 5. 06:36
4/6 anonim válasza:
Az átalány előnye talán annyival több, hogy azzal mindig megbízhatóan tudsz kalkulálni a havi kiadások tervezésénél, és télen nem nehezebb a rezsi fizetése.
2011. okt. 5. 07:34
5/6 anonim válasza:
Én évek óta átalányt fizetek a gáz és a villanyszámlánál. Elszámoláskor többnyire valamennyi túlfizetésem van.
Nekem megfelelőbb,mert nem kell horribilis összegeket fizetni a leolvasáskor.
2011. okt. 5. 08:01
6/6 anonim válasza:
Én jobban szeretem, ha nyáron több a pénzem. Ha nagyon akarom, többet diktálok be, és akkor a téli hónapokban arányosabb a fizetés. Nekem a szolgáltató csak ne becsüljön semmit, meg ne kompenzálgasson. Jobb, ha a magad ura vagy. A téli/nyári számlák különbsége amúgy nekem 10x-es.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!