Zúzapörkölt mitől lesz sűrű?
Figyelt kérdés
Főztem már ilyet többször, de előfordult, hogy vagy nem maradt leve, vagy ha maradt elég, akkor az meg hígabb lett, mint szerettem volna. Mitől lesz elég, de sűrű szaftja a csirke zúzából készített pörinek?2012. márc. 6. 08:45
2/5 A kérdező kommentje:
kössz
2012. márc. 6. 09:52
3/5 anonim válasza:
Nem kell alá több hagyma, mint bármely más pörkölthöz. Ha alaposan átforgattad a hagymás zsíron = nemcsak úgymond fehéredésig, hanem kis lángon tovább hagyod, míg elkezdi kiengedni a saját levét is (a mosott hús mindig levet enged!), akkor nem fog előfordulni az, hogy már indításkor több vizet öntesz rá, mint kellene. Ugyanis akkor már azt is látod, hogy mennyi van önmagától alatta, és ahhoz mérten öntöd rá a többit. Inkább először csak kevesebbet, lehet pótolni ha kell!
4/5 doboszoli válasza:
Másodiknál a pont!
Még egy praktika. Elég gyakran főzök zúzát, sokszor több kilóból is. Kilónként főzz puhára kuktában egy-két sertéskörmöt, csontozd ki, és levével együtt add a főzés közben a zúzához. A köröm szétfő benne, és olyan szaftot produkál, hogy a jóisten letekint az égből.
(Amíg a jóisten nézelődik, Te igyál meg egy jó pohárka bort, Noé apánkra hivatkozva, hiszen -megjegyzem igen bölcsen- ő vitte fel a bárkába a szőlővesszőt)D))
5/5 A kérdező kommentje:
Meg a csirkét is :D
Nagyon köszönöm, éppen az ilyen praktikákra voltam kíváncsi.
2012. márc. 7. 09:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!