Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szerintetek a túrótorta...

TKI Ibolya kérdése:

Szerintetek a túrótorta állaga milyen lesz? (többi lent)

Figyelt kérdés
A receptbe 50 dkg túró kell és 8 dl tejszín.Persze kell bele cukor és zselatin is .Az a kérdés hogy a tejszín egy részét helyettesíthetem tejföllel? Nem kell sütni a tortát.
2012. márc. 3. 07:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, mert a tejszint valószinüleg fel kell verni, a tejfölt meg nem lehet.


De ha a pontos receptet beirod, akkor jobban lehet válaszolni, igy csak találgatni tudunk.

2012. márc. 3. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha a recept tejszínt ír, akkor ne helyettesítsd tejföllel!
2012. márc. 3. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Én van, h csak tejfölt teszek bele hasonló zselatinos krémbe, amikor nincs itthon tejszín. Teljesen jó úgy is, nyugodtan kiválthatod a tejszín egy részét.
2012. márc. 3. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Fel kell verni a tejszínt tehát nem helyettesítem semmivel.Köszi a válaszokat.
2012. márc. 5. 14:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor habtejszínt kell vennem ugye?
2012. márc. 5. 14:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Igen, habtejszínt. De mondom, egész nyugodtan tehetsz bele tejfölt is, csak krémesebb lesz tőle, szerintem még finomabb. De ahogy gondolod. 8 dl tejszín egy kisebb vagyon.
2012. márc. 5. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Igen egy kisebb vagyon ezért témázom rajta.De döntöttem egy részét tejföllel helyettesítem.2 csomag zselatin,citromhéj,vaníliás cukor és porcukor kell még bele.

Rendszeresen szoktam sütit sütni de ilyet még soha nem csináltam.Ezt a túró tortát nem is kell sütni csak hűtőbe tenni pár órára.


Köszi a válaszod.

2012. márc. 5. 20:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, tudom mit sütsz. Itt van rá egy kíméletesebb recept, hátha érdekel...

3 kis doboz natúr krémjoghurtot 14 evőkanál porcukorral elkeverek. 25 g zselatint fél dl vízzel forrásig hevítek, kihűtök. 2 cs tejszínport 4 dl tejjel, 1 vaníliáscukorral felverek (itt szoktam én kis igazi tejszínt inkább, 3 dl-t tej nélkül a vaníliával felverve inkább, h ne port együnk), citromhéjat reszelek bele.

Vajazott formába öntöm, rétegezek bele gyümölcsöt mert úgy még finomabb. Hűtőben megdermesztem néhány órán át. A formából kiborítva gyönyörűen lehet szeletelni és nagyon finom.

2012. márc. 6. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
bocsi. előző vagyok... ez a sima joghurttorta volt, de van túrós is, az még annál is jobb, már írom is...mindjárt
2012. márc. 6. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

szóval...

1 nagy natúr joghurtot összekeverek 25 dkg túróval, 14 ek porcukorral, 1 cs vaníliáscukorral, 1 dl felvert tejszínnel, 1 citrom reszelt héjával, pár csepp citromlével. 25 g zselatint 1/2 dl vízben forrásig hevítek, ha szobahőmérsékletre hűlt belekeverem a krémbe. Kivajazott pudingforma, gyümölcsök rétegezése stb. stb...


Kiadós, finom és nem kell bele annyi tejszín. Nálunk mindenki imádja, jobban mint a sima joghurtosat, de ha nincs épp túró akkor az is jó.

2012. márc. 6. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!