Tejföl tejszínhab száméra. Hallottatok már ilyenről?
Külföldön láttam ilyet, de nem tudom pontosan mi az.
Rendes tejszinhab, amit tortára is használhatok.
Ez állati eredetű gondolom, mivel tejföl.
Mi lehet ez.
Nem igazán vagyok jártas a tejszínhab, meg habtejszín téren.
Jo lesz tejszinhabnak???
Na. Kezdjük az elején. Megfejed a tehenet.
A tej, mondjuk 4,2 zsírszázalékos (nincs lefölözve, mint a zacskós tej)
Ezt leteszed, mondjuk egy ötliteres üvegbe. Estére látod, hogy szépen felszállta föle a tetejére: látszik, hogy sárgább. Ezt leszeded, ez a tejszín. Verhetsz belőle habot. Amit a boltban habtejszínként kapsz, abban is van ilyen.
Hagyd a tejszínt kicsit állni! Megint felszáll a zsírosabbja. Szedd le ezt is! Ez az írósvaj, magyarul maszkarpóne. Ebből is verhetsz habot, csak finomabbat. Mint a fagyi. Ki is fagyaszthatod, vagy tortába kenheted.
Akkor két választás jön:
Vagy elkezded vadul keverni-verni(köpülni) - akkor szétválik az író és a vaj.Az írót megiszod, a vajat kenyérre kened.
Vagy nem kevered, hanem leteszed megsavanyodni. Ha megsavanyodott, akkor jól lehűtöd. Elkezded erősen keverni. Ebből lesz a tejfel. Ilyesmit kapsz a boltban is, csak abban lehet egy kis keményítő, növényiolaj, ez-az, de akkor fínomföl a neve.
Ez az összefüggés: a tejfel=savanyított tejszín.
Tudod a másik felével mi lett? A tejjel? Felét megitta a kisbaba. A többit megsavanyítottuk. Így lett aludttejünk. Azt langyos tűzhejen összefuttatuk, majd kicsöpögtetttük - így lett túrónk és savónk. A savóval kelt tésztát dagasztottunk, és a malacka is ivott belőle. A túrót megettük cukorral - vagy tovább préseltük, zöldfűszereztük, és krémsajtot kaptunk.
Szóval a tejszín, és atejföl teheni eredetű. De hogy te mit láttál, azt nem tudhatjuk.
Tejföl tejszínhab száméra.= Tejfölből habot???
Hallottatok már ilyenről? = Hallottatok már ilyet?(vagy erről?)
Külföldön láttam ilyet, de nem tudom pontosan mi az.
Habtejszin, amit tortára is használhatok.
(állati eredetű) Olyan, mint a tejföl.
Mi lehet ez?
Nem igazán vagyok jártas a tejszínhab, meg habtejszín téren.
Jo lesz tejszinhabnak???
Na, kedves, Most megértettem, mit akarsz. A tejszín (eredetileg) sűrűbb, mint a tejföl. Kb. a mascarpone az igazi tejszín. Míg gyerek voltam, a tejcsarnokban fillérekért árulták, nagyon jó, kemény tejszínhabot lehet verni belőle. Nagyon finom. Az az igazi tejszín. Örülök, hogy találtál! Írd meg a nevét, és lelőhelyét!
Az a szr, ami a kis dobozban van, és habot verünk belőle(ami összeesik) az valami hígított tejszíntartalmú lötty. Azért nem marad meg. Megtaláltad azz eltűnt tejszínt!!
Adj elérési utat!!
Nem tudom, milyen nyelvterületen láttad, de valószinü, hogy NYELVI félreértés van. Jó lenne, ha megirnád, hogy HOL külföldön láttál ilyet.
Németül a Sahne az a tejszin/tejföl közös neve, a Schlagsahne a tejszin (felverni), a saure Sahne a tejföl (a magyar értelemben). Ebböl az következik, hogy a Schlagsahne NEM tejföl tortára, hanem tejszin.
Gondolom, másik nyelveken is lehet hasonló magyarázat rá.
smântână = tejszin
smântână smântână = habtejszin
Bocs a második sor helyesen:
smântână frișcă = habtejszin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!