Tejszínhab melyik tejszínből a legjobb, és hogyan lesz sokáig tartós? Mennyi cukor kell bele?
a 30 %-os habtejszín, plusz habfixáló. a cukor ízlés kérdése, én csak 2 kanál porcukrot teszek 4 decihez.
De bevallom, nem mindig sikerül még így sem.
ha biztosra akarsz menni,vegyél hulala cukrászati habot,abból kőkemény , sokáig stabil hab lesz. igaz, hogy
növényi zsíros, de a végeredmény akkor is biztosabb, mint a habtejszínnel.
Csak a főző tejszínből nem lehet habot verni,a többiből márkától függetlenül igen.
De a valódi tejszínnél vigyázni kell,hogy csak nagyon rövid ideig verd. Ha túlvered,akkor a savó kicsapódik és vaj lesz belőle. Cukor nem kell feltétlenül bele,de ha akarod félliterhez egy evőkanál elég.
Tartós pedig akkor lesz,ha keversz bele habfixálót.
A Hulala nem valódi tejszín,de azt nem lehet túlverni,és már benne van a cukor is.
a habtejszín felverésekor, ha túlverjük, az író csapódik ki nem pedig savó:)
és vigyázat, mert létezik 2 dl-es kávétejszín is, nemcsak a 20-as főző.e kettő valóban nem alkalmas habnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!