Tartármártást házilag?
Majonéz meg tejföl meg uborkaszeletek.
Ha a majonézt is házilag akarod csinálni akkor
Tejföl, meg mustár meg étolaj és némi tojássárgája.
Ha a mustárt is házilag akarod csinálni...........
......... Akkor jobb ha mész mustármagot vetni és kapálni!
Majonéz készítése.
Egy tálba üss tojássárgáját,pici sóval. Önts bele egy csepp olajat (ne többet),majd keverd jól el a tojással., Ha lekeveredett,akkor újra pár csepp olaj. Ezt folytasd addig,amíg a majonéz eléggé sűrű. Akkor már önthetsz hozzá egyszerre több olajat is.De akkor sem sokat egyszerre,és mindig jól el kell keverni.
A kész majonéz vajkeménységű. Ebbe tégy tejfölt,mustárt,borsot,(még más fűszert is tehetsz bele),jól elkevered és kész a tartármártás.
Ha az elején több olajat öntesz bele a kelleténél,az olaj nem keveredik el a tojással,hanem kicsapódik.
Ebben az esetben egy másik tálba üss egy tojássárgáját,és ehhez add apránként az elrontott masszát.
Ha van olívaolajod akkor azt használd, ha nincs, akkor jobb minőségű étolajból és tojássárgájából tudsz majonéz készíteni. Fő alkotóeleme a türelem is. A tojás habverővel esetleg villával „szellőzteted”, miközben kezdetben csak cseppenként adod hozzá az olajat. Később is kisebb adagokban, de vékony sugárban öntöd hozzá. A lényeg, hogy sok levegőt vegyen fel, s a tojás az olajjal, selymes, egynemű szuszpenziót alkosson.
Ha ez megvan, kevés mustárt, citromlevet és cukrot adj hozzá. Ezekkel jól el kell keverni.
Tartármártáshoz ezen kívül kell még tejfel is. Esetleg kevés borsot is adhatsz hozzá.
8,10 vagyok.
Bor?
Kipróbálom. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!