Miért írják több pogácsareceptben, hogy a meggyúrt tésztát pihentetni tegyük hűtőbe, "hogy ne keljen meg"? Nem éppen az a jó, ha megkel a pogácsa?
Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 15:38
1/3 anonim válasza:
nem. A végén kell kelnie, nem még mielőtt kiszaggatod
2/3 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. Megpróbáltad már a hűtőben , de legalábbis hideg helyen phentetni (amúgy akkor is kel a tészta), keleszteni ? Sokkal jobban kezelhető a tészta, nyújtható, darabolható. Aztán a tepsiben hagy egy kicsit langyos helyen kelni, úgy süsd meg. Csodás lesz. Pl. hallottál a "vízen kullogó" nevő sütiről, más néven vízenkelt. Ott az élesztős-omlós tésztát bele kell tenni egy nagy konyharuhába, bekötni, és egy HIDEG vízzel félig öntött fazékba belelógatni (a fakanálra kötni a konyharuhát, úgy tenni a fakanalat a fazék tetejére). A tészta először elmerül, aztán nemsokára elkezd kelni, és feljön a víz tetejére. (recept a Google-n megtalálható) Szóval a lényeg, hogy a pogácsa egyik titka, hogy jó neki ha hűvös helyen pihenteted. Próbáld meg!
3/3 A kérdező kommentje:
ok, már értem, köszi!
2012. jan. 24. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!