Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lesz puhább a pogácsa?

Mitől lesz puhább a pogácsa?

Figyelt kérdés
Hogy lehet, hogy ugyanazzal a recepttel valakinek omlós, puha a pogácsája, másnak pedig nem? Tudom, hogy a sütés hosszúsága is számít, de nálam nem az a probléma. Tud valaki valami praktikát?
2011. jan. 1. 22:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
fugg a liszttol, az elesztotol es a kelesi idotol is
2011. jan. 1. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
No jó, de mit csináljak a liszttel, az élesztővel, és mennyit kelesszem? Milyen liszt és élesztő a legjobb?
2011. jan. 1. 22:44
 3/11 anonim ***** válasza:
tegyél bele sok vajat.
2011. jan. 1. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Recept sokféle lehet, a lényeg, hogy nagy lángon kell sütni, hogy ne száradjon ki.
2011. jan. 1. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
a sütőtől is függ
2011. jan. 1. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Elso vagyok, kulfoldon elek, mindig azt hittem, hogy en rontom el, aztan kijott anya latogatoba es neki sem sikerult ugy, mint otthon.

A legjobb a sarga kis kocka eleszto, a magyar finomliszt, es legalabb 1 oran keresztul kell keleszteni a tesztat konyharuhaval letakarva meleg helyen (tuzhely mellett, vagy napos ablakparkanyon)

2011. jan. 1. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. jan. 2. 00:29
 8/11 anonim válasza:
1 hétig is puha pogácsa receptje élesztő nélkül: 25 dkg margarin, 25 dkg liszt, 25 dkg túró és só. Összegyúrva 1 estére tegyük hűtőbe, másnap süssük. Vékonyra nyújtsuk. Tetejére - tojásos kenés után - tehető köménymag, sajt, szezámmag, lenmag ... 170 fokon addig sütöm, amíg megpirul kicsit a sajt. Az összegyúrt tészta tehető mélyhűtőbe, így legközelebb csak sütni kell, nem kell felolvasztani sem!! :)
2011. jan. 2. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

nekem még mindig puha volt a pogácsám, mind1 milyen lisztet használtam hozzá.

Zsírt tegyél bele, vagy margarnit esetleg, dolgozd ki a tésztát de valami iszonyatmód nagyon sok függ ettől. és persze hagyd megkelni, hülyeség hogy 1 óra addig amíg kb 1,5-2-szeresére dagad. na akkor a tuti. az alapanyagok ne legyenek hidegek, a lisztet ilyan 20-30 fokosan tedd bele-sütőben hamar felmelegszik, a tej/víz dettó langyos, tojásokat hagyd kinn a hűtőböl ne hűtse le a tésztát. ha burgonyás akkor ahogy megfőtt a krumpil és kézmelegre hűlt abba dobd az élesztőt és szórd meg kb 1 ek-cukorral. nem lesz édes- mondjuk az ek-1kg liszthez szól.


egy szakmabeli

23/F

2011. jan. 7. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Sokat javít a pogácsán, ha krumpli vagy túró van benne.

Nekem nagymamám azt mondta, a sóját kell eltalálni, mert akkor lesz több napig is puha a kelt tésztából készült pogácsa.

A nagyi hajtogatott leveles vajas tésztából is isteni pogácsákat és stanglikat sütött.

Soha nem használt olcsó margarint, mindig csak vajat...

2011. jan. 12. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!