Mitől lesz puhább a pogácsa?
Elso vagyok, kulfoldon elek, mindig azt hittem, hogy en rontom el, aztan kijott anya latogatoba es neki sem sikerult ugy, mint otthon.
A legjobb a sarga kis kocka eleszto, a magyar finomliszt, es legalabb 1 oran keresztul kell keleszteni a tesztat konyharuhaval letakarva meleg helyen (tuzhely mellett, vagy napos ablakparkanyon)
nekem még mindig puha volt a pogácsám, mind1 milyen lisztet használtam hozzá.
Zsírt tegyél bele, vagy margarnit esetleg, dolgozd ki a tésztát de valami iszonyatmód nagyon sok függ ettől. és persze hagyd megkelni, hülyeség hogy 1 óra addig amíg kb 1,5-2-szeresére dagad. na akkor a tuti. az alapanyagok ne legyenek hidegek, a lisztet ilyan 20-30 fokosan tedd bele-sütőben hamar felmelegszik, a tej/víz dettó langyos, tojásokat hagyd kinn a hűtőböl ne hűtse le a tésztát. ha burgonyás akkor ahogy megfőtt a krumpil és kézmelegre hűlt abba dobd az élesztőt és szórd meg kb 1 ek-cukorral. nem lesz édes- mondjuk az ek-1kg liszthez szól.
egy szakmabeli
23/F
Sokat javít a pogácsán, ha krumpli vagy túró van benne.
Nekem nagymamám azt mondta, a sóját kell eltalálni, mert akkor lesz több napig is puha a kelt tésztából készült pogácsa.
A nagyi hajtogatott leveles vajas tésztából is isteni pogácsákat és stanglikat sütött.
Soha nem használt olcsó margarint, mindig csak vajat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!