Sajtos pogácsa receptet szeretnék. Olyan igazi, lagzis, nagymamásat. Sajnos, nekem soha nem sikerül, amit eddig próbáltam. Lehet, hogy a sütővel van baj?
hozzávalók :
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
só
1 dkg cukor
+ a tetejére sajt és tojás.
( az élesztőt langyos tejben kell felfuttatni a cukorral )
Fél órát kell pihentetni.
Köszönöm szépen.
A sütőre mit mondasz, forróba tegyem?
Érdekes, a kelt tészták általában sikerülnek,( kalács, bukta,) de a sós valahogy nem megy.
Szia, nekem van egy tuti receptem, nagyon finom, könnyű, imádja az egész család!!!!
50 dkg liszt
25 dkg vaj (CSAK teavaj, Rama nem jó)
fél kocka élesztő (kb 1 dl tejben felfuttatva, e kk cukorral)
2 dl tejföl
kb 15-20 dkg sajtot belereszelek a tésztába
2 csapott kk só
ha összegyúrod egy viszonylag kezelhetetlen, lágy tésztát kell kapnod, ami ragad mindenhová...:)ha nem ilyen, kell még hozzá tejföl.
a lényege, hogy jó pár órára, de ha az időd engedi egy éjszakára hűtőbe kell tenni, másnap hidegen lehet nyújtani, szaggatni.
a tetejére tojássárgája és sok sajt.
én előmelegített légkeveréses sütőben sütöm kb. 160 fokon alig 20 percig, ahogy megpirult már veheted is ki.
ha sima sütőd van, mehet 170 fokon.
Üdv, sok sikert
nem sikerült, most sem.:(
Reménytelen.
Kérge van és száraz lett.
Még a hűtős megoldást kipróbálom, de már eléggé kedveszegett lettem.
Pedig olyan jó lenne egy kis sós, de úgy látszik, nem az én műfajom..
És egy nagymamát, nem tudtok? :)
Szia! én nagyi vagyok de én sem igazán vagyok egy pogácsasütő művész, úgy, hogy ne kedvetlenedj el.van olyan, hogy pogácsalap.hu onnan szemezgessél, hátha találsz valami neked valót.
az én pogácsáim az a "ronda, de finom " kategória.
Szia Nagyi!
Köszi Neked is, az a jó!
nem külsőségekre utazunk! (az melyik?)
Második vagyok...
sütőpapíron csináltad?
nekem még sosem lett száraz, sőt olyan puha a pogi ez a recept alapján, hogy mikor még csak 7-8 hónapos volt a fiam, már akkor simán elmajszolt 2-3 darabot.
nem tudom mi lehet a gond....:(
az én formám kicsi és nem is túl magas pogikat szaggat..
amint elkezd barnulgatni, de éppenhogy csak 1-2 foltban, már veszem is ki.
ja még annyi, hogy anyósom egy konyhatündér, tényleg hibátlanul főz, süt, de ma már ő is ezt a pogi receptet használja, olyan fincsi mindig...
tényleg nem értem...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!