Lecsó tartósítást hogy csinálod?
Figyelt kérdés
Holnap főzök lecsót, de csak július közepén esszük. Berakom befőttesüvegbe, és mit csináljak vele utána hogy júliusban is finom legyen ha akkor esszük? Hogy kell tartósítani mit tegyek az üvegbe? Hogy kell tárolni? Megyünk külföldre hosszabb időre és előtte szeretnék itthon eltenni amit kivihetünk és megehetjük kint ha megkívánjuk. Köszi előre is a válaszokat!2009. máj. 27. 10:29
1/4 anonim válasza:
Én nem rakok bele semmit. Kidunsztolom mint a befőttet és eláll egy évig.
2/4 A kérdező kommentje:
Aha, szóval nincs szükség különböző tartósítókra..köszi:)
2009. máj. 27. 10:35
3/4 anonim válasza:
Utazáshoz én is előre szoktam készíteni lecsót. Teljesen készre megfőzöm, mintha most ennénk meg. Betöltöm üvegekbe és hagyom kihűlni (még nem tettem rá a fedelüket!) Készítek külön lábosban olvasztott zsírt, igazi disznózsírt, és a már kihűlt lecsóra annyit öntök, amennyivel az üveg csurdultig lesz. Mivel a zsí szigetel, légmentesen lezárja a lecsót és nem tud megromlani. Lezárom az üvegeket. Nem kell dunsztolni. Felhasználás: kinyitom az üveget, kanállal egy kistányérra teljesen leszedem a zsírt (jó lesz reggelihez vagy rámtotta alá) és a lecsó nem lesz zsíros, mert nem keveredett össze a lecsó a zsírral.
4/4 anonim válasza:
Én uyganúgy natriumbenzoattal vagy szalicillel tettem el télire mint minden mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!