Bodzaszörpöt szeretnék készíteni, ha nem teszek bele Na-benzoátot, úgy is jó lesz?
Figyelt kérdés
2009. máj. 23. 20:56
1/2 anonim válasza:
A Nátrium-benzoát tartósítószer, de anélkül is remekül eláll hűtőben pár napig, ha csak saját magadnak készítesz 1-2 üveggel, akkor nem muszáj beletenned! Ha viszont úgy szeretnéd, hogy sokáig (akár 1 évig is) jó legyen, akkor tegyél bele Na-benzoátot!
2/2 anonim válasza:
igen, de maga a cukor és a citrom is tartósít. de a cukor egy idő után erjed, mnit a mustban :) és akkor majd elkezd forrni, akár a savanyúság, ezért kell hűtőben tűrolni, főleg ha higítva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!