Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Feltettem főni a kocsonyát de...

Feltettem főni a kocsonyát de véres a leve. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2011. dec. 19. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem buritsd ki...
2011. dec. 19. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy kiöntsd! Azért főzzük mert véres és hogy ne legyen az, nem? Ez természetes, hogy véres...Főzd nyugodtan minden rendben lesz vele. a habját majd szedd le, de leülepszik magától is ha hagyod.Jó készülődést!
2011. dec. 19. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
9%
Nem tudom, mennyire természetes, nekem még sosem volt véres. Én kiönteném...
2011. dec. 19. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szedd le a habját,és nem lesz semmi baja. Ha kiöntöd,akkor hiába öntesz rá új vizet,nem lesz belőle kocsonya.
2011. dec. 19. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Annak a válaszadónak volt igaza aki azt mondta hagyjam békén:-)

Mire visszajöttem szépen kitisztult a vize leszedtem a habot és nagyon szép tiszta a leve:-)

Köszönöm:-)))

2011. dec. 19. 11:17
 6/9 anonim ***** válasza:

helyes, nem kell kiönteni a véres lé és a kicsapódó fehérje habbá alakul. le kell szedni folyamatosan, és

nemsokára tiszta , gyöngyöző lesz a kocsonyánk.magyon lassú legyen a tűz, ráér, most van az ideje:))

2011. dec. 19. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Elkövettél egy hibát. A kocsonyahúst először hideg vízbe feltesszük, majd hagyjuk egyet forrni. Kiszedjük a forró vízből /ebbe belefő a véres lé, a sötétebb hab/, jól átmossuk darabonként, ha kell átkefélgetjük, majd újra feltesszük a kocsonyát hideg vízben a szokásos módon a fűszerekkel. Az így keletkezett hab lassan elfő, a színe pedig tiszta lesz.
2011. dec. 19. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem követtél el hibát. Ahány ház, annyi szokás.

Én sem öntöm le a levét. Jól megmosom, megtisztítom, feltezsem és hagyom főni (sok-sok fokhagymával). Lehabolom ha kell. (Függetlenül attól, hogy nyers vagy füstölt körmöt kapok. És ha nyerset, logikus hogy véres lehet, de megfő.)

És amúgy is a puding próbája az evés. :)

2011. dec. 19. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:

Nem hibáztál!

Nem tudom, milyen hús volt, (friss, vagy füstölt, házi füstölt, vagy ipari), de ha előtte be volt áztatva, akkor a kocsonya hibátlan lesz.

A véres vacak összeáll benne, amit a tálaláskor egyszerűen ki lehet szűrni.

2011. dec. 19. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!