Tegnap előtt délután vettem marha felsálat, de most akartam elkészíteni és a külseje zöldes barnás..ÁÁÁÁÁÁÁ ha körbevágom még szép piros a hús, felhasználhatom az 1 kg-ból megmenthető 0.4 kg-t?
A marhahúsokat (hátszín, bélszín) minden esetben egészben kell pácolni. Borssal meghintve, mustárral meg kenve, olajjal meglocsolva, légmentesen csomagolva, vagy olajfürdőben, úgy, hogy az olaj teljesen ellepje. A szeletben történő pácolás nem jó, mert a hús elveszti víztartalmának nagy részét. A szeletek közé szorult légbuborékok a hús romlását, (befülledés), káros elszíneződését (zöldülés) okozhatják.
2011. dec. 10. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
12/21 anonim válasza:
Én kidobnám!Nem kísérleteznék a családom egészségével.Nem ér annyit az a kicsi hús hogy csúnya betegség legyen a vége.A marhahús pedig főleg veszélyes.
2011. dec. 10. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
13/21 anonim válasza:
Az a gond, hogy hiába vered ki a balhét a boltban, nem tudod bizonyítani, hogy az elmúlt 2 nap milyen helyen tároltad, vagyis hogy nem a te hibádból romlott meg.
Egyébként én sem tenném kockára sem a saját, sem a család egészségét. Többe kerülne a gyógyszer, amivel kigyógyítanátok magatokat, mintha elmégy ismét a boltba, és veszel valami más olyan húst, amiből még időben tudsz készíteni vasárnapi ebédet.
2011. dec. 10. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
14/21 A kérdező kommentje:
Holnap veszek csirkemellet. Én vagyok a béna vagy nem tudom, de mindig olyan hártyás inas húsokat kapok marhából, hogy undorító! Hát ezt lehet én romlasztottam meg a zacskóban, de többet nem kísérletezek, úgyis egészségtelen, maradjon csak csirke, pulyka, hal, disznó.
2011. dec. 10. 19:59
15/21 doboszoli válasza:
Nem tudom, milyen állapotban vetted, de a zacskóban való tárolás minden hús halála,még a hűtőben is.
Ez nem keverendő össze a anaerob körülmények közötti pácolással!
A kérdésre: ha nincs rossz szaga,(nem büdös, állott) akkor alaposan hőkezelve fogyasztható, amennyiben "agyilag" is el tudod fogyasztani, jóízűen. Inkább itt látom a bibit, ez nem fog menni.
2011. dec. 11. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
16/21 A kérdező kommentje:
Megveszem a húst, és miben tároljam, hogy 1-2 napig ne legyen baja???
2011. dec. 11. 14:50
17/21 anonim válasza:
én mikor megveszem a húst itthon átteszem tálba és lefedem a fedelével, tupperes frissentartókat használok erre a célra.
2011. dec. 11. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
18/21 anonim válasza:
Egy-két napra akármilyen dobozban, tálban, lábasban a normál hűtőben. Ha nincs saját fedele, akkor alufóliával (nem folpack!!) borítom be. De ahogy az üzletből hazahoztam, rögtön kipakolom akár papírban csomagolva kaptam (az is átázik és csorog a véres lé belőle), akár neylon-zacsiba rakták, akkor viszont abból szedem ki.
2011. dec. 11. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
19/21 anonim válasza:
Én, ha tudom, hogy 2-3 nap múlva főzöm meg a húst, inkább bedobom a mélyhűtőbe, mióta így jártam egyszer, mint Te. A tudat miatt, hogy megszagosodott, nem bírtam belőle enni.
2011. dec. 11. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
20/21 anonim válasza:
egyetértek azokkal, akik kidobnák.
2 hete anyósom kajájától az egész család kifeküdt, lázasan, hasmenésesen fetrengtünk gyomorgörccsel...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!