Miért nem csípős a chilim?
Mert ez egy nem erős chili.
"chili paprika
(Chili Pepper) A chili paprika a húsos paprikák családjába tartozik, különböző változatban az édeskésebb íztől az erősen maró csípősig terjedhet. A mexikói konyha legkedveltebb fűszere. Chili paprika és chili por között különbséget kell tenni. A chili paprika (Chili Pepper) csak chili hüvelyekből áll, melyeket megszárítottak, majd megőröltek. A chili paprikaként emlegetett csípős paprikákat Ázsia szerte szószok, krémek és kevergetve sütött, párolt ételek ízesítésére használják. A chili paprikák nagyon eltérőek lehetnek méretükben, színükben, alakjukban és csípősségük mértékében. A chili paprika rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést és megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol, illetve az acetil-szalicilsav (egyes fájdalomcsillapítók hatóanyaga) okozta károsodásoktól. A szárított chilipaprika erősebb, mint a frissen vásárolt. Minél kisebb termésű fajtát vásárolunk, annál erősebb az íze. Ereje az apró magvaktól függ, mert főleg ott halmozódik fel a csipősséget adó kapszaicin. Ha nem akarjuk, hogy ételünk túl erős legyen, akkor távolítsuk el a magokat, és vágjuk ki a magléceket. "
"A szárított chilipaprika erősebb, mint a frissen vásárolt." Akkor, ha szárítom erősebb lesz?
Köszönöm! Nagy csalódás volt, mivel imádom az erősset :(
Nem tudom, hogy bőtermésűnek számít-e, mert amikor már leettük az összeset, már majdnem kidobtuk, erre legalább 60db kis lila virágocska jelent meg, viszont sajnos csak kb.16-ot nevelt meg :/ Gondolom a boltokban(multikban) inkább bőtermésűeket árulnak, mert az sokkal kecsegtetőbb a vásárlóknak, viszont így nem sokat ér..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!