Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha nagyon csípős az étel...

Ha nagyon csípős az étel tényleg segít ha porcukrot szórunk rá?

Figyelt kérdés
nagyon erősre sikerült a marhapörkölt valamivel nem lehetne "gyengíteni" ? például porcukorral? ne nézzetek hülyének ha nem, tv-ben láttam (x
2009. dec. 24. 17:48
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Tehetsz bele kristálycukrot is,atttól puhul a hús.Én öntenék bele egy pohár vörösbort ( vagy vizet),és jól összeforralnám,míg újra sűrű lesz a leve.Ha túl sok lenne a lé,akkor tégy bele egy kiskanál pirospaprikát,és azzal forrald,ettől sűrűsödik minden pörkölt leve.
2009. dec. 24. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
A cukor az nem segít, csak ehetetlenné teszi. Főzzél hozzá köretnek burgonyát (teljesen sótlanul) és amikor eszitek a két étel összekeveredik a tányérban. De az is jó, ha belefőződ a burgonyát.
2009. dec. 24. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
A cukortól nem lesz ehetetlen,nem kell sokat tenni bele.A burgonya pedig a csípős ízt nem veszi el.A marhapörkölthöz pedig nem is nagyon való,bár vannak akik szeretik vele.
2009. dec. 24. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Marhapörköltre cukor? Pfujj... Még káposztás tésztára oké. Ha tévében mondták akkor se biztos, hogy igazuk van.

Vízzel engedd fel és forrald össze.

2009. dec. 24. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
49%

18:12-es, nálatok mivel szokás marhapörköltet enni?, mert én világéletemben krumplival ettem, csak úgy jön be :) Persze ahány ház, annyi szokás, csak kíváncsi vagyok! /Nem "rosszból" kérdezem !!!

Ha túl csípős lenne, én is hígitanám, illetve kipróbálnám egy pici adag pörin, pici cukorral, hogy valóban beválik - e a tv-ben hallott módszer.

2009. dec. 25. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
75%

"Húzzad" be szerintem,

(Kevés lisztet vízzel összekeversz és beleforralod)

majd öntsd fel egy kevés vízzel amíg a sűrűsége engedi.

A cukrot felejtsétek el.

Köretnek a nagykönyv tarhonyát ír, de a galuska (nokedli) elterjedtebb.

2010. jan. 10. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
32%
Ha azt akarod hogy mégszarabb legyen a pörköőt akkor nyugodtan tegyél bele porcukrot kristálycukrot, meg amit csak akarsz.
2010. júl. 3. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 nemec4586 válasza:
gulyásba, meg pörköltnél még nemprobáltam, de tejfölös káposztánál nekem bevált a cukor. véletlenül édespaprika helyett csypöset raktam, de bevált.
2010. dec. 10. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:

[link]

TÚL CSÍPŐS ÉTEL

Ha főzés közben túl erősnek találjuk az ételt, próbáljunk meg minden hozzávalóból egy kicsit beletenni, kivéve a csípős alapanyagot! A nyers krumpli segíthet a csípős íz enyhítésében, de csodát ne várjunk! Meleg víz hozzáadása is nyújthat némi segítséget.

2011. aug. 7. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Nálam bevált a cukor! Igaz , nagyon kevés, egy 5 literes csirkepörkölthöz tettem egy fél kanál cukrot. Kivettem a szaftból, elkevertem, majd visszaöntöttem.Így már ehető volt. (1 zöldpaprika tette majdnem ehetetlené!)
2015. okt. 30. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!