Hány paradicsomra van szüksóegem 2dcl paradicsomléhez? és hogyan nyerek paradicsomlét?
Figyelt kérdés
Paradicsomléhez kell vmilyen extra kütyü, vagy facsaróo, vagy turmixolom és leszűrom? Vhogy nem tudom elképzelni, mit csináljak a paradicsommal, ha csak a levére van szükségem.2011. okt. 10. 17:56
1/7 anonim válasza:
általában egy kilóból van fél liter tiszta lé. tehát valamivel több, mint fél kilót darabolj fel, főzd meg
meg egy lábasban, majd amikor a héja teljesen levált és pöfékel, akkor egy levesszűrőn keresztül fakanállal paszírozd át. utána a léből bármilyen szószt készíthetsz.
2/7 anonim válasza:
Van aki bevágja a paradicsomot darabolva a turmixgépbe, majd utána felfőzi és kész. megszabadul a paszírozástól...:)
3/7 anonim válasza:
ha nincs gyümölcscentrifugád, akkor a fenti módon nyerhetsz ivólevet is. a főzöttet persze le kell hűteni.
4/7 doboszoli válasza:
Ne erőltesd! Belebuksz. Vegyél készen.
5/7 anonim válasza:
Aki összeturmixolja az marha! A magja emészthetetlen.Az üveges sűrített paradicsom sokkal olcsóbb és nagyon jó!
6/7 anonim válasza:
Ha jól emlékszem mi több részre vágtuk a paradicsomokat, majd felraktuk főni. Már elég szétfőtt állapotban voltak, mikor levettük, és hagytuk hűlni. Paradicsom passzírozóval nekiestünk, a végén a hús része jött ki, oldalt a lé. Azután újra felraktuk "főni" a lét, mikor forrni kezdett akkor vettük le és töltöttük üvegekbe.
De lehet rosszul emlékszem, rég volt már, hogy ilyet csináltunk, sokat befőtteztünk, lehet keverem is valamivel. :S
7/7 anonim válasza:
Nekem van tekerős passzírozóm, azzal szoktam a paradicsomot és a halászléhez a halat is átdarálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!