Irnatok olyan eteleket amit olcson ki lehet hozni 2 fore?
Parommal most koltoztunk alberletbe, es 15 ezrunk maradt 2 hetre enni.(nincs meg gyerek, csak mi vagyunk). Nem panaszkodni akarok, mert tudom, hogy eleg, csak otleteket varok. Csak ebedre kell fott etel, de ha valaki tud irni teljes napi menut azt megkoszonnem.
Illetve tudom hogy voltak mar ilyen kerdesek, csak sajnos nincsenek ekezeteim, es a kereso igy nem adja ki oket, ha azokat is linkelne valaki megkoszonem.
itt van pár kaja felsorolva,igaz ez 10ezer/hó de ebből is nézhetsz:) kommenteket nem olvastam,ott is biztos van pár kaja.
pörköltek, tokányok, nokedlivel, rizzsel, tésztával. a pörköltek lehetnek zöldségekből is vagy tojásból.
főzelék minden mennyiségben, most van választék.
gombaleves, karfiolleves, raguleves, utána édes tészta, ,pl diós, túrós, mákos, rizsfelfújt, palacsinta smarni, bukta
stb.
pizza is nagyon egyszerű és olcsó otthon készítve.ha kérsz szívesen írok receptet.
darálthúsból fasírt, töltöttpaprika, töltöttkáposzta, rakottzöldbab, rakottkel, rakottkarfiol stb.
a gomba is nagyon jó pörköltnek, vagy rántva.
kis szalonna, virsli, fűszerek, tojás, mindig legyen,azzal
sokmindent fel lehet dobni.
tejföl, sajt szintén, párszor vacsora lehet melegszendvics is.
üdv.
Krumplistészta, paprikáskrumpli, tojásos nokedli, lecsó, rántott csirkemáj+köret.Rántott cukkini,gomba.Krumplileves(vagy bosó,karfiol),palacsinta.
Pennys szilvás gombóc.Bosófőzelék,zöldbab főzelék stb tükörtojással.Fasírt,hasábbal(lidl).
Szia, persze minden erdekel.
Az a baj, hogy nincs meg konyhai gyakorlatom. fozni tudok, de csak ugy magamtol kitalalni, hogy mit az meg nem megy...
Mindenből úgy csinálj, h két napra elegendőt.
1. hét
H-K: paprikás krumpli
Sz-Cs: paradicsomleves, rizses hús
P-Sz.: főzelék mondjuk sült virslivel, v tükörtojással
V: gyümölcs leves, rántott hús, mondjuk krumplipüré
2. hét
H: ami maradt vasárnapról
K-Sz: rakott krumpli
Cs-P: tojásleves, főzelék, v sóska, spenót
Sz-V: húsleves, pörkölt körettel
Reggeli - vacsi:
- zsömle, kifli, kenyér, vaj
- olcsó szalámik (párizsi, ilyesmi)
- tojásrántotta, főtt virsli, bundás kenyér
- italnak tej, kakaó, tea
szia, írom az egyszerű házipizza receptjét.
40 deka liszt, fél csomag élesztő egy kis meleg tejben/vízben
egy csapott ek.cukorral felfuttatva, egy teáskanál só,3-4 ek. olaj és annyi melegvíz, amennyi még szükséges a gyúráshoz. (pár kanál)
az élesztőt feéfuttatod. a lisztet egy tálba öntöd, a közepébe megy majd a felfutott élesztő.elkezded keverni az ujjaiddal, és hozzáadod a sót, és az olajat.ha kell kanalanként melegvíz. először ragad, de hamar elválik az edénytől, jól kidolgozod. ekkor letakarod konyharuhával és 20 -30 percet keleszted. a duplájára fog nőni.
ebből két gombócot csinálsz és és kinyújtva vagy pizzaformában, vagy közepes tepsibe teszed. szóval kettő lesz belőle.
pizzakrémet egy kis kecsappal elkeversz és megkened a tésztát. erre jöhet bármilyen kedvenc feltét, sonka, kolbász, szalonna, gomba, hagymakarika... stb ízlés szerint. ezt még megszórod egy kicsi pizzafűszer keverékkel, de Te is csinálhatsz ilyesmit, bazsalikom oregánó, fokhagymapor stb ízlés szerint.
a tetejére bőven reszelt sajt, és forró sütőben 20 percig sütni. addig ne nyisd ki a sütőajtót.ha még gondolod pirosabbra, akkor még 5 perc.
kettőnknek én fél adagot szoktam sütni, az 8 kocka és nekünk elég.
próbáld ki, megéri:))
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!