Írnátok valami könnyen elkészíthető ételeket ami finom is?
főzelékek (lencse, bab, cukorborsó, zöldbab, krumpli, tök, stb...)
Húsos palacsinta: megmaradt pörköltből a husit ledarálod (vagy daráthúsból pörköltet főzöl, és leszűröd) összekevered tejföllel és mustárral jó pikánsra. A megmaradt levet mártás sűrűségűre behabarod tejföllel és liszttel. Palacsintákat sütsz, megtöltöd a husival, feltekered, tűzálló tálba teszed, és leöntöd a forró mártással. Beteszed a meleg sütőbe kb. 10-15 percre.
lecsós virsli tarhonyával
óvári szelet
pásztor tarhonya
babgulyás + pogácsa
hideg gyümölcsleves + virslis lángos
káposztás palacsinta tejfölel és megborsozva
tojásos lecsó
rántott sajt
chilis bab
lencse sólet
Hirtelen ennyi jutott eszembe (ha valaminek nem tudod a receptjét szívesen leírom).
pásztor tarhonya
virslis lángos
káposztás palacsinta tejfölel és megborsozva
Ezeket nem ismerem de nagyon jól hangzik. :)))
Viszont a görög rakott krumpli is érdekelne.:) Köszönöm a segítséget!
pásztortarhonya:
virslis lángos:
ez egy nagyon egyszerű lángos recept, nem kell kézzel órákig dagasztani, és nagyon finom. Sőt ha nem fogy el, akkor a maradék tésztát kicsit átgyúrom (kimenjen belőle a levegő) beteszem a hűtőbe egy jól zárható műanyag edénybe, és másnap ha kiveszem, akkor ahogy melegszik újra kel. Tehát friss lángost tudok sütni. Akár hagyományos kerek formában is.
Hozzávalók:
4 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 46 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Langyos tejbe beleteszed a cukrot és belemotzsolod az élesztőt, majd a sót. Kicsit átkevered, beleszitálod a lisztet, és a habverőgép dagasztóvillájával (tudod az a csavaros) szóval azzal kb 6-7 percig dagasztod, amíg látod, hogy szép egynemű lesz. Ekkor locsold meg az étolajjal, majd egy műanyag lapáttal az étolajat tereld a tészta és az edény fala közé. Így gyönyörűen elválik az edénytől. Takard le, és tedd langyos helyre. Ha megkelt borítsd lisztezett deszkára, és egy nagyon picit gyúrd át. Csak 3-4 mozdulattal. Nyújtsd ki kb. 50x40 cm-es téglalap alakúra, és vágd fel 8x8 cm-es kockákra. Így 30 db-ot kapsz. Mindegyikre tegyél egy keresztben félbevágott virslit, és tekerd fel henger alakúra. Két végét zárd le, így a virslik benne lesznek a tésztában. Bő olajban süsd ki a lángosokat, Mindenki ízlése szerint mártogathatja tejfölbe, ketchupba, mustárba vagy amibe akarja.
A káposztás palacsinta sokkal egyszerűbb:
Káposztát elkészíted úgy, minat a képosztás tésztára szoktuk. Lereszeled, lesózod, kinyomkodod, olajban megsütöt, ha kell még sózod és borsozod.
Készítesz egy normál palacsintatészát azzal a különbséggel, hogy hígabbra hagyod.(cukor nélkül) Ebbe beleteszed a kihűlt lesütött képosztát. Így káposztával együtt kb olyan állagú legyen mint a normál palacsintatészta vagy egy icipicit sűrűbb. Ebből a tésztából vastagabb palacsintákat kell sütni. Mindenki a saját tányérján megkeni tejföllel, és ízlés szerint megborsozhatja. Mivel vastagabbra van sütve, ezért nem szoktuk feltekerni, hanem késsel villával esszük.
Sajtos-tejszínes csirke.
A cs.mellet felkockázod, pici sóval, borssal olajon megpárolod. Ha kész, rétegezve lerakod egy jénai tálba a husit, tejszínt (ebbe keverj az csirkemell olajából egy kicsit), reszelt sajtot, és így tovább. A tetejére sajt, és tejszín kerüljön. Beteszed a sütőbe, és kb. 40 perc alatt megsütöd, a végén tető nélkül rápirítod a sajtot.
Nagyon gyorsan megvan, másnap hidegen is nagyon finom. Köretnek rizs, vagy krokett megy hozzá, de magában is jó.
Jól hangzanak a receptek :)
Az utolsó válaszoló ajánlatához hasonló, de szintén finom és gyorsan megvan:
tejfölös-sajtos csirkemell
- a csirkemelleket vékony szeletekre vágod, kicsit kiklopfolod, picit sózod, majd forró olajban picit sütöd (amíg kifehéredik), majd a szeleteket belerakod egy tepsibe (olaj itt már nem kell alá, mert "hoz magával" annyit a sütésből, amennyi kell)
- tejfölt elkeversz ételízesítővel, azt a húsra öntöd
- reszelt sajttal megszórod
- kb 180-190 fokos előmelegített sütőben úgy 35-40 percig sütöd, kb míg a sajt szépre pirul rajta.
Kész.
Köretnek bármit adhatsz mellé, mi krumplipürével esszük általában.
Ha még finomabbra akarom csinálni, akkor van, hogy pirítok egy kis gombát is, azt is belekeverem a tejfölbe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!