Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Írnátok valami könnyen elkészí...

Írnátok valami könnyen elkészíthető ételeket ami finom is?

Figyelt kérdés
Mert kicsit unalmas már a húsleves,gulyásleves,rántott husik,pörkölt...
2009. aug. 23. 12:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Görög rakott krumpli:

fél kg darált hús

tejföl

tej

krumpli

bors

majoránna

liszt

vöröshagyma

fokhagyma

vegeta

Elkészítés:

A krumplit megpucolom és nagyon vékonyan felszeletelem, hogy nyersen is meg lehessen sütni a rakott krumplit és ne kelljen előfőzni.

Aztán 2 dl tejet, összekeverek egy kanál liszttel, sóval, borssal, majoránnával és kb. 3 evőkanál tejföllel.

A vöröshagymát felkockázom, megdinsztelem, majd rárakom a darált húst amit megsütök, rakok rá ízesítésnek egy kis vegetát.

Aztán az előbb elkészített tejes dolog felét ráöntöm a húsra, összefőzöm vele picit.

Aztán jön a hagyományos művelet, egy sor krumpli és egy sor húsi réteg lerakása amíg van miből. A tetejére pedig reszelt sajttal kevert tejfölt teszek.

kb 180-200 fokon sütöm.

Esetleg tojással lehet még megbolondítani.. de én jobban szeretem nélküle :P:)

2009. aug. 24. 20:59
 12/12 A kérdező kommentje:
A görög rakott krumplit megcsináltam,és nagyon nagy sikere lett!!!Nagyon szépen köszönöm,hogy leírtad a receptjét,máskor is fogok ilyet csinálni!Ahogy megcsináltam,egy jénaiban el is fogyott mind!Úgyhogy holnap megint főzhetek!:)) De legközelebb többet csinálok!:)) Tudom ajánlani másnak is mert tényleg nagyon finom!Majd most a tejszínes csirkét fogom megcsinálni holnap!Aztán szép sorban a többit is! :)))
2009. aug. 25. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!