Mit kentek a kenyérre?
a pástétomok nagyon izgalmasak:
1./ főtt tojás + vaj összetörve, fűszerekkel ízesítve.
2./ olajos halkonzerv + vaj összetörve, citromlével, sóval, borssal.
3./ töpörtyűkrém (bár én azt nem szoktam)
Szia!
Én is inkább a vajat részesítem előnyben, mint a margarint, de ha az van otthon, akkor használd azt.
Mi nagyon szeretjük a kencéket:
- tojásos: főtt tojás fehérjét apróra vágva, sárgáját összetörve, vaj, só, bors, apróra vágott csemege vagy kovászosubi vagy kapor és/vagy hagyma, ha nagyon fojtós, akkor egy kanál tejfölt keverek bele.
- márványsajtos: a sajtot lereszelem, összekeverem ugyanannyi vajjal, esetleg mehet bele egy kis lila vagy póréhagyma, ugyanúgy tejföllel lazítom.
- natúr sajtkrémet bármivel kikeverem (csemegeubi, almakocka, zöldfűszer, füstölt sajt, apróra vágott sonka, tojás - főleg húsvét után)
- lehet kapni grill fűszervaj fűszerkeveréket, amit 30 dgk vajjal kell kikeverni. Ezt nagyon szeretem friss pékárura kenni...
Gyakorlatilag csak a fantáziád szabhat határt, a fűszerekkel nagyon sokat lehet variálni, főleg az intenzívebbekkel pl. oregánó, bazsalikom, kapor stb.
eurókrém
lekvár
vizel egy kicsit lespriccelem és cukrot rakok rá
vagy zsíros kenyér jó sok pirospaprikával :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!