Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit kentek a kenyérre?

Mit kentek a kenyérre?

Figyelt kérdés
unjuk már a margarinokat. ki melyik sajtkrémet, vagy egyebet kedveli? kocka Rama -ból mit lehetne kikeverni házilag, ami mehet a szendvicsre?
2009. márc. 30. 09:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Sokfajta vajkrémet is veszünk, és csinálok is mindenfélét. Kacsamájkrémet kacsazsirral, fokhagymával, padlizsánkrémet, vajkrémet vajjal és zöldfűszerekkel, kolbászkrémet, körözöttet, sült zsírt, ami a hússütés után marad.
2009. márc. 30. 09:56
 2/17 A kérdező kommentje:
köszi, a körözöttet szeretjük... el is felejtettem. a zöldségekkel sajnos leszavaznak a gyerkőcök de a kolbászkrém jól hangzik.
2009. márc. 30. 10:15
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Vajat szoktam kikavarni egy csepp sóval, fehérborssal, és teszek bele egy nagy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet és metélőhagymát. A kocka Ramát inkább ne. Egyetek rendes vajat, az legalább nem műanyag.
2009. márc. 30. 10:38
 4/17 anonim ***** válasza:
96%

a pástétomok nagyon izgalmasak:

[link]

2009. márc. 30. 10:39
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Vaj+májkrém+apróra vágott főtt tojás. Gyerekkoromban sokszor csinálta Anyum,imádtuk. :)
2009. márc. 30. 10:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

1./ főtt tojás + vaj összetörve, fűszerekkel ízesítve.

2./ olajos halkonzerv + vaj összetörve, citromlével, sóval, borssal.

3./ töpörtyűkrém (bár én azt nem szoktam)

2009. márc. 30. 11:01
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is inkább a vajat részesítem előnyben, mint a margarint, de ha az van otthon, akkor használd azt.

Mi nagyon szeretjük a kencéket:

- tojásos: főtt tojás fehérjét apróra vágva, sárgáját összetörve, vaj, só, bors, apróra vágott csemege vagy kovászosubi vagy kapor és/vagy hagyma, ha nagyon fojtós, akkor egy kanál tejfölt keverek bele.

- márványsajtos: a sajtot lereszelem, összekeverem ugyanannyi vajjal, esetleg mehet bele egy kis lila vagy póréhagyma, ugyanúgy tejföllel lazítom.

- natúr sajtkrémet bármivel kikeverem (csemegeubi, almakocka, zöldfűszer, füstölt sajt, apróra vágott sonka, tojás - főleg húsvét után)

- lehet kapni grill fűszervaj fűszerkeveréket, amit 30 dgk vajjal kell kikeverni. Ezt nagyon szeretem friss pékárura kenni...

Gyakorlatilag csak a fantáziád szabhat határt, a fűszerekkel nagyon sokat lehet variálni, főleg az intenzívebbekkel pl. oregánó, bazsalikom, kapor stb.

2009. márc. 30. 11:28
 8/17 anonim ***** válasza:
48%
nem eszem kenyeret.
2009. márc. 30. 11:54
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
én sűrűn csinálok a gyerekeknek melegszendvicset egyszerűen:kenőmájas,felvágott,sajt be a mikróba pár percre és mikor kivettem akkor majonéz vagy amit szerettek,de szeretik a nutellás kenyeret,a kenőmájast,a vajaslekvárost,a zsíroskenyeret savanyúval vagy cukrosan,a sajtos-krémes,a körözöttes és ők imádják a tepertőkrémes(hagymás)kenyeret is.
2009. márc. 30. 12:02
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

eurókrém

lekvár

vizel egy kicsit lespriccelem és cukrot rakok rá

vagy zsíros kenyér jó sok pirospaprikával :DDD

2009. márc. 30. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!