Lehet kissé furin hangzik a kérdés, de jó ideje filózom már ezen (diétáztam egy ideje) A diéta előtt mindig tettem szendvicsbe vajat/margarint, értelemszerűen a diéta alatt nem a felesleges kcalok elkerülése végett. Most így a fogyi után sem használom őket, egyszerűen nem látom értelmét :D Még csak nem is finomak. Ha valamit szendvicsre kenek, az inkább egy saját magam által készített szendvicskrém (túró +natúr joghurt stb) vagy kockasajt, de nem ráma, flora vagy egyebek... :D
szal a kérdés: miért kennek az emberek a kenyérre vajat/margarint? Nektek finomabb úgy? Vagy csak megszokás?
Én csak akkor kenek rá margarint, ha pirítóst eszek vagy ha nem friss a kenyér.
Ha jó puha, akkor nem rontom el margarinnal!
Amúgy én sem szeretem az ízét!
2010. nov. 1. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
3/21 anonim válasza:
Szerintem megszokás... én is állandóan kenek rá...
2010. nov. 1. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
4/21 anonim válasza:
Azért azt tegyük hozzá, hogy vaj és margarin között ég és föld a különbség! A vaj javára persze - minden szempontból (íz, élettani hatás...)!
2010. nov. 1. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
5/21 anonim válasza:
Én szeretem az ízét. És jobban csúszik vele a kenyér.
2010. nov. 1. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
6/21 anonim válasza:
Kamu válasza :
Nem a margarin hizlal, hanem a mozgásszegény életmód.
Nagyszüleink zsíroskenyeret,szalonnát,csűlkös bablevest ettek, és mégsem híztak el ,mert egész nap dolgoztak a mezőn.És ráadásul tovább is éltek, nézd meg a gyászhíreket :80-90 évesen halnak meg." Szegények" azt sem tudták, hogy mi az a koleszterin, és nem számolták a kalóriát.
2010. nov. 1. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
7/21 anonim válasza:
VAJ az egészségesebb, mint a diétás kencék, MARGRARIN( nem egyenlő a vajjal), gyümölcsjoghurt(az konkrétan tejipari végtermékből készül) vagy a kockasajt...csak mértékkel kell fogyasztani.
Természetes nem kell rákenni, ízlések és pofonok:)
2010. nov. 1. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
8/21 anonim válasza:
20.50.-ek igaza van! Ostobaság a zsírszegény étel,korpás kenyér és a többi egészégesnek mondott vacak. Ez csak a gyártóknak-forgalmazóknak hasznos. Változatosan kell enni mindent,zejet,tojűst,húst,vajat is,gyümölcsöt és zöldségeket,és végig dolgozni a napot,nem a gép vagy a TV előtt ülni. Nem kocsival menni,hanem gyalog vagy kerékpáron akár 3-4 km-t is. Akkor nem hízik el senki,és egészéges is marad. Felénk a 75-80 évesek kapálnak,vagy ásnak a kertben. Soha nem számolták a kalóriákat és a koleszterint.
2010. nov. 1. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
9/21 A kérdező kommentje:
Héé, nyugi, csak megkérdeztem, hogy MIÉRT. Sokat mozogtam a diéta alatt, és mozgok is... de ti, utolsó 2, választ, azt nem adtatok, hogy miért kenünk a kenyérre...
2010. nov. 1. 21:04
10/21 anonim válasza:
Szerintem azért, mert rászoktattak bennünket. Az élelmiszeripar nagyon olcsón állit elő margarinokat, különféle eljárásokat alkalmazva(hidrogénezés, adalékok, tartósitószerek, izfokozók, emulgeálószerek......)és amit elég olcsón elő lehet állitani, az jó üzlet, jó sok reklámmal megspékelve, az emberek venni fogják, hiszen finom! A margarinok a felelősek a mai világban oly divatos sziv-és érrendszeri betegségek gyakori előfordulásáért. Rengeteg testidegen anyag van bennük, tápanyad meg nem. Jobban jársz, ha a kenyeredre olivaolajat teszel egy kis Himalaya-sóval, borssal, fokhagymával megfüszerezve. Isteni, és jót tesz az ereknek!!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!