Miért kenünk a kenyérre vajat/margarint?
Lehet kissé furin hangzik a kérdés, de jó ideje filózom már ezen (diétáztam egy ideje) A diéta előtt mindig tettem szendvicsbe vajat/margarint, értelemszerűen a diéta alatt nem a felesleges kcalok elkerülése végett. Most így a fogyi után sem használom őket, egyszerűen nem látom értelmét :D Még csak nem is finomak. Ha valamit szendvicsre kenek, az inkább egy saját magam által készített szendvicskrém (túró +natúr joghurt stb) vagy kockasajt, de nem ráma, flora vagy egyebek... :D
szal a kérdés: miért kennek az emberek a kenyérre vajat/margarint? Nektek finomabb úgy? Vagy csak megszokás?










Én személy szerint a teavajat részesítem előnybe. Imádom az ízét. :-)
Amúgy nem tudom, h miért kenjük, talán megszokásból. Kitalálta valamelyik gyártó. Jól mutat a szendvicseken, krémes, könnyebben csúszik tőle a kenyér (főleg, ha nem friss).





énis imádom a teavajat:-)
Régen mikor lusta voltam sose kentem vajat a kenyérre mindig csak felkaptam pár szalámit meg egy kenyeret és azt ettem:D de szerintem finomabb vajjal, kevésbé száraz.





de ti, utolsó 2, választ, azt nem adtatok, hogy miért kenünk a kenyérre...
Bocs, de kb önigazolást vártál, hogy jajh milyen jó, te már nem használsz vajat, ami szerinted rossz. És aztán megsértődsz,mert valaki közli veled, hogy a gyümölcsjoghurt és a kockasajt egy szemét-tényleg az!-és ez felülbírálja a te egészségesnek hitt életviteledet.
Inkább rányalsz egy ocsmany ömlesztett sajtot, mint egy tiszta nyaláb vajat? Hát azért olvass utána drága:)
Jah és ezért kenek én is vajat a kenyeremre...inkább, mint az ipari hulladékot.





Sztem azért mert ott tartsa a felvágottat, vagy a paprikát ,paradicsomot :)Most gondolj bele,hogy a gyerekeknek a suliba elrakott tízórai hogy potyogna ha nem tartaná össze,nem?
Amúgy aki meg undokoskodva ír és nem is odaillő választ az nem tudom minek veszi rá a fáradtságot...nem azt kérdezte,hogy mitől nem fog elhízni,hanem azt ,hogy miért kenjünk meg a kenyeret vajjal,margarinnal stb.
üdv
Sziasztok! Igazám nem akarok beleszólni, de sok olyan tévhit van az emberek fejében a margarinról,
amik ma már egyáltalán nem igazak. Ilyen például az, hogy egészségtelen, műanyag. Mivel növényi olajokból készül, ezért eleve nem lehet egészségtelen, az pedig hogy műanyag...ez egy buta kijelentés.. a természetnek van még pár olyan csodája, amiket csak egy apróbb különbség választ el egymástól és mégis teljesen más dologról beszélünk.Ma már az sem feltétlenül igaz, hogy a margarin hidrogénezett növényi olajokbók készül. Egyébként a minőségi margarinok már a WHO által is megengedett arány alatt tartalmaznak transzzsírokat, tehát ez sem igaz. A vajnak tényleg finomabb íze van, viszont a szakemberek szerint, a margarin élettanilag sokkal egészségesebb!!!
egyetértek veled, én is a saját magam által készített szendvicskrémeket részesítem előnyben, bár én sokszor alapként margarint használok
szerintem nagyon finomak tudnak lenni
ha kíváncsi vagy, próbáld ki (nekünk nagyon ízlett, bár én a libamáj helyett sima kenőmájast vagy májkrémet is szoktam használni, azzal is fincsi:)
libamájas ínyenckrém
Hozzávalók:
250 g Rama margarin
250 g libamáj
2-3 gerezd fokhagyma
Fél csokor snidling
Fűszerkeverék:
Fél kávéskanál só, 1 kávéskanál édes pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 csipet Delikát, 1 csipet feketebors és fehérbors, 1 csipet fokhagyma granulátum
Szeleteld ujjnyi vastagságúra a májat szórd be a fűszerkeverékkel, majd saját zsírjában sütjük ki. A májat a fűszerekkel beszór-
juk, villával összetörjük, majd hozzákeverjük az apróra vágott
snidlinget és a zúzott fokhagymát. Végül a pépes májat a kisült
zsírjával és a margarinnal összekeverjük és fokhagymás pirítósra
kenve fogyaszthatjuk.
sziasztok, nem szeretnék a vaj és a margarin vitájába belefolyni, régen talán a hidrogénezett margarin tényleg káros volt, de egyre több helyen lehet azt olvasni, hogy a margarint ma már nem hidrogénezik...
a vaj állati eredetű, a margarin növényi ... nem állok egyik oldalon sem, de szerintem fontos hogy befogadjuk az új infókat és ne ragadjunk le a régieknél
Mindenkinek szép napot!!!:)))





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!