Mit kentek a kenyérre két éves gyermekeiteknek? Esetleg más reggeli/vacsora ötlet?
Én a következőket, de szeretnék mást is megkóstoltatni vele:
Vaj, margarin, padlizsánkrém (de majonéz nélkül készítve), körözött, tejföl, lekvár (házi), tojáskrém (tojássárgája vajjal kikeverve), túrókrém (natúr túró kefirrel és egy kis porcukorral keverve), töpörtyűkrém.
Felvágottat, bolti májkrémet nem szívesen adok neki, bár néha ő is kap virslit, mert egyszer megkínáltam és imádja.
Illetve bundáskenyeret, vajas-sajtos melegszendvicset, hagymás rántottát is szoktam reggelire készíteni.
Tudnátok javasolni még néhány tipikusan reggelire/vacsorára elkészíthető ételt, szendvicset?
Előre is köszönöm!
Májkrémet magad is tudsz készíteni, lesütöd a csirkemájat, vajjal.... turmixolod.
Sajtkrémet is tudsz házilag-reszelt sajtot, vajjal kikeversz (lehet, hogy ebbe kell más is-nem tudom. A neten tuti találsz róla leírást).
Az én lánykám nem kenyeres, nem szendvicse-így ötletet nem igen tudok adni.
A majonézt miért hagytad ki a padlizsánkrémből? Én úgy adtam a fiamnak (most lett 2 éves), ahogy mi esszük. Majonézt már ehetnek nem? Vagy én nem csináltam valami rosszat? :) Bocs, ez csak kíváncsiság.
Én is kb. azokat szoktam neki adni mint te. Felvágottal a vajas kenyeret, vagy sajtkrémet kenek rá. Kimondottan imádja a virslit. Én adok neki bolti májkrémet és felvágottat, mert lassan hozzá kell szoknia, hiába tudom hogy bármi lehet bennük. Ősszel megy bölcsibe, ott sem fogják nagyon kímélni őket szerintem, ő meg már azt eszi amit mi. Szokott kapni még tejpépet, bár már egy ideje úgy csinálom, hogy joghurttal keverem neki össze, nem vízzel, így finomabb és laktatósabb. Néha kap Nesquik gabonapelyhet tejjel. Vacsira amúgy az ebédből szokott még enni.
Amiket próbáltam, de nem szereti: tojásrántotta, tejbegríz.
Nem tudom, hány hónapos korig nem ajánlják a majonézt. Mi is majonéz nélkül esszük, s így is nagyon finom. Szóval nem dolgozunk így se duplán, ha padlizsánkrémet készítek.
Egyébként úgy néz ki, nem megy még bölcsibe (egyébként csak a télen tölti be a 2. évet), szóval amit tudok, próbálom házilag elkészíteni (vagy nagymamával elkészíttetni), s mi is szívesebben esszük ezeket, mint a bolti felvágottat. Változatosabb és szerintünk finomabb is. Sőt, néha olcsóbb is. Persze nekünk is van bolti kedvencünk (pl. melegszendvics ketchup nélkül elképzelhetetlen, amennyi mennyiség pedig nálunk ebből elfogy, képtelenség házilag elkészíteni).
Köszönöm a válaszokat.
12.38-as-azt hiszem nem sok közöd van hozzá ki mikor, mibe szül gyereket.
Lehet, hogy jobban szereti mint Te. A pénztelenség meg lehet átmeneti-nehogy azt hidd téged nem érhet útól.
De én is akartam mondani, nyugodtan adj neki bolti felvágottat is-néha nem árt. Pl. nagyon fini a pulykamell sonka és azért az hús, nem "kotyvalék".
Tükörtojás?
De előttem is nagyon jókat írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!