Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináltok hogy a fasírt...

Mit csináltok hogy a fasírt vagy a rántotthús sütésekor ne habozzon ki az edényből az olaj?

Figyelt kérdés
mindig ha ilyesmit csinálok,kb a 2.adag sütéstől egyre intenzívebben habzik az olaj,és gyakran ki is fut,így a gáztűzhaly is csupa olaj,nam győzök takarítani,ráadásul normálisan nem lehet így sütni.én azt szoktam,hogy mikor már nagyon habzik,új olajat teszek föl,de azt már később sem tudom felhasználni,ami nemigazán takarékos módszer.Esetleg mást tudtok ajánlani?
2009. márc. 29. 16:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor megsózom a habot, az lenyomja, és közben intenzíven simítom fakanállal és így nem jön ki!
2009. márc. 29. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Én ezért sem sütök már így semmit. A fritőzben minden egyenletesen átsül és nem szívja meg magát annyira olajjal a husi, zöldség stb... Ha van rá módod szerezz be egyet. Nem kell, hogy méregdrága legyen de fontos, hogy teflon bevonatú legyen a belseje.
2009. márc. 29. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk erre a célra olyan edény van, amihez van fedő, és fedő alatt sütjük. Jobban át is sül egyébként fedővel. A sózásos módszer is jó amúgy, nekem is bejött.
2009. márc. 29. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Előttem válaszoló! És ilyenkor ha jönne kifele a hab, nem nyomja fel a fedőt?

Második válaszoló! Nekünk is van ilyen izénk amit írsz, de olyan nehéz tisztítani hogy szinte soha nem használjuk...

Első válaszoló.

2009. márc. 29. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyomja fel a fedőt. :-) Jó minőségű, nyilván nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább edény van nekünk erre a célra, az anyaga nem mindegy természetesen, és magasabb az ilyenek fala valamivel, mint egy átlagos serpenyőé. Direkt erre a célra készítik.
2009. márc. 29. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért írtam, hogy teflon bevonatú fritőzt kell használni. Nekem olajleeresztős van és egyáltalán nem okoz nehézséget a tisztántartása. Sem kívül sem belül. Én minden nap főzök, és elég gyakran használom a fritőzömet, de éppen a múlthéten kérdezte meg egy barátnőm, hogy új a fritőzöm? Mondtam neki, hogy három éves.....
2009. márc. 29. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Jah, nekünk 1000 éves és baromi veszélyes a tisztitása mert ki kell önteni a tetején a zsírt vagy olajat és nem lehet vízbe meríteni.....

De azért köszi a tippet :) a fedőset meg kipróbálom!

2009. márc. 29. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
szívesen. A mai gyártmányok már korszerűek és tényleg egyszerű a kezelésük és a tisztántartásuk is. A mienk De Longhi digitális. Ez persze elég drága volt de megérte nagyon. De előtte egy Philips volt ami nem volt olajleeresztős, és digitális és az is tökéletesen megfelelt volna ha teflonos lett volna a belseje. De mivel nem az volt ezért aztán annak tényleg macerás volt a tisztántartása. Tehát a beruháztok egy ilyen készülékbe akkor a legfontosabb szempont az ára után persze a teflon bevonat. A többi már csak falancoskodás:)
2009. márc. 29. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne az olajban süsd az ilyen dolgokat hanem sütőben! Vékonyan kikened és megsütöd a sütőben. Nem lesz olyan zsíros se.
2009. márc. 30. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat,megfontolom és kipróbálom mindegyiket!
2009. márc. 31. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!