Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért puhult meg a kovászos...

Miért puhult meg a kovászos uborkám?

Figyelt kérdés
2011. jún. 15. 21:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ja,de 5 liter víz biztos nem volt benne /ugye az ubi súlya kinyomja/
2011. jún. 15. 22:29
 12/15 doboszoli ***** válasza:

Egészen biztos, hogy nem fér bele 5 liter víz.

Ha pedig megpuhul a sótól, akkor éppen sok a só, nem kevés.(ld. káposzta savanyítás)

A 3 ek só szerintem jó. A hiba inkább a napon tartásban keresendő. Amikor a leve zavarossá válik(elkezd forrni) be kell tenni a konyhára, a tűző naptól mentes, állandó hőfokú(meleg) helyre. A többit a kenyér elintézi.

2011. jún. 16. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:

én a három liter vízhez teszek 3 kanál sót, és egy kanál ecetet.az ecetet nem érezni, viszont roppanós marad az uborka, nem lesz málés a közepe.

most viszont nagyon meleg van, "bebuggyanás"után érdemes megkóstolni, ás atrakni csavaros üvegekbe,a levet finom szűrőn leszűrve ráönteni, majd hűtőben tárolni.

2011. jún. 16. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 doboszoli ***** válasza:

Természetesen ha elkészül, irány a hűtő.

A lé azért is fontos számomra, mert hidegen ahogy fogy az uborka, a levet leiszogatom róla.

2011. jún. 16. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2011. jún. 16. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!