Miért puhult meg a kovászos uborkám?
Egészen biztos, hogy nem fér bele 5 liter víz.
Ha pedig megpuhul a sótól, akkor éppen sok a só, nem kevés.(ld. káposzta savanyítás)
A 3 ek só szerintem jó. A hiba inkább a napon tartásban keresendő. Amikor a leve zavarossá válik(elkezd forrni) be kell tenni a konyhára, a tűző naptól mentes, állandó hőfokú(meleg) helyre. A többit a kenyér elintézi.
én a három liter vízhez teszek 3 kanál sót, és egy kanál ecetet.az ecetet nem érezni, viszont roppanós marad az uborka, nem lesz málés a közepe.
most viszont nagyon meleg van, "bebuggyanás"után érdemes megkóstolni, ás atrakni csavaros üvegekbe,a levet finom szűrőn leszűrve ráönteni, majd hűtőben tárolni.
Természetesen ha elkészül, irány a hűtő.
A lé azért is fontos számomra, mert hidegen ahogy fogy az uborka, a levet leiszogatom róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!