Spenótot diétásan hogy kell elkészíteni? Vagy valami
lightosabb spenót ételt,1 főre?
Figyelt kérdés
nagyon köszönöm, ha valakinek van valami jó kis receptje le is írhatná, csak 1 főre pontos adatokkal, mert csak 14 éves vagyok:)
2011. jún. 11. 09:52
1/8 anonim válasza:
Csinálj mirelit spenótot. Pl iglo az finom, és csak felolvasztod egy lábasban és kész. Pici vizet teszel alá, de ha hígan szereted tehetsz többet is. Kb 2 tányérnyi lesz belőle és az egész csak 265 kcal. (Arra vigyázz, hogy 2 féle van. "Krémes" és "zsenge". A krémes az amit csak fel kell olvasztani. A másikhoz még rántás kell, meg ízesíteni kell, az nehezebb.)
2011. jún. 11. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Ez így azért nem fedi azt az elképzelést,ami a spenótról,mint ételről él bennünk. Szóval: olvaszd ki a mirelit spenótot,csavard ki a levéből. 1 kisebb krumplit főzzél meg annyi vízben,hogy ellepje,só,fokhagymával együtt.Pépesítsd össze a kiolvasztott spenóttal,és a sűrűségét hozzáadott tejjel állítsd be megfelelőre. Nem egészen olyan,mint a klasszikus,de ehető,diétában jó.
2011. jún. 11. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm
öhh azt elfelejtettem írni hogy leveles mivel saját házi kertbe terem
így is igaz rá az elkészítése
mennyit kell szednem hogy egy adag kijöjjön? 1 tányér elég?
2011. jún. 11. 21:08
4/8 anonim válasza:
Egy púpos tányérral elég(mondjuk inkább úgy,hogy 20-25 deka)Ezt megpucolod,megfőzöd,a levét le kell önteni,kevés tejjel (fél deci) leturmixolod,vagy,ha nem zavar,hogy darabos,akkor csak megvagdosod,különben minden másban úgy csinálhatod,ahogyan írtam(krumplival)
2011. jún. 11. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm
ha nincs itthon tej akkor joghurttal is lehet sűríteni?
2011. jún. 13. 08:04
6/8 anonim válasza:
Joghurttal nem nagyon,mert itt a tej nem sűrítésre szolgál,hanem a krumpli.A tej adja meg a "levét".De,ha neked a joghurt szimpatikusabb,legyen az.
2011. jún. 13. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
én így csinálnaám: a frissen szedett spenótot, alaposan megmosva, vastag szárait letépve, egy főre valóban 35-30 dekát számolva egy kis szódabikarbónás vízben főzném egy percig kb. utána szűrőkanálba téve lecsöpögtetném,majd bitmixerrel pürésíteném, a sajét levével esetleg higítva.
csinálnék egy kis fokhagymás fehér rántást, ehhez az adaghoz pl három ek. olajon, két kanál liszttel 2 gerezd reszelt fokhagymával.ezt egy kis hidegvízzel elkeverném, majd mehet bele a spenót. habverőbel csomómentesre lehet keverni.joghurttal is lehet szaporítani, de sűrű kevergetés mellet, míg be nem áll a megfelelő sűrűség (amit szeretsz)kis borssal, tükörtojással nagyon finom tavaszi étek.
2011. jún. 13. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
* ui: a rántást kihagyhatod:), egy kis joghurtos, egy pici lisztes habarás is jó bele, ha nagyon kell vigyázni az étrenddel.egy ek. liszt joghurttal csomómentesre keverve.
a bors a fokhagyma maradjon, hogy azért ne kaszált fű íze legyen :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!