Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van valakinek valami jó...

Van valakinek valami jó praktikája, hogy hagymapucolás közbe ne sírjak? :D

Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 21:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
nem tudom, de szerintem is hozzá lehet szokni a pucoláshoz, szeleteléshez. az első időkben én is baromira könnyeztem, ma már a legritkább esetben fordul elő, évente 1x kb:D
2011. máj. 31. 12:36
 22/30 anonim ***** válasza:
már a hagyma sem az igazi, rííkatóan erős, mint régen....
2011. máj. 31. 12:39
 23/30 anonim ***** válasza:
Én is szemüvegben szoktam. :)
2011. máj. 31. 14:31
 24/30 anonim ***** válasza:
Én is hozzá vagyok szokva, minden nap főzök és mégis sírok tőle. Én meg szoktam törölni a könnyeimet papírral. :)
2011. máj. 31. 15:12
 25/30 anonim ***** válasza:
Előttem már írta valaki,hogy kontaktlencsében milyen,Én is rájöttem már erre a trükkre és tényleg bevált! Ha bennem van a lencse semmit nem érzek. Előtte pedig az áztatásos módszerrel csináltam(mielőtt felvágnám,előtte fél órára langyos vízbe áztatom).
2011. jún. 1. 13:05
 26/30 anonim ***** válasza:

Nekem az szokott hatásos lenni, hogy bevizezett késsel pucolom, vágom, közben is vizezem.

Vagy víz alatt pucolod. (mélyebb tálban, esetleg csapban)

2011. jún. 4. 10:35
 27/30 anonim ***** válasza:

1. Ne hajolj fölé közvetlenül. Bármennyire állva szokták (felénk) szinálni az emberek, én leülök és hátradőlök. A "gőze" ugyanis felfele száll (hacsak nem ülsz huzatban :-P)

2. Ha elkezd könnyezni a szemed, ne kezd el veszettül törülgetni. Hagyd ott a kialakult könnyrétedet a szemeden. Egy idő után át is látsz rajta, és védőburkot képez a hagyma ellen (kicsit fura érzés, de jobb mint a hagyma).

3. Ha van empatikus, együttérző ember a láthatáron, ne küzdj ellene, könnyezz, jajgass csak. Előbb-utóbb megsajnál és átveszi.

4. Kicsit költséges megodlás, és a pucoláson nem segít, csak a szeletelésen, mégis érdemes beruházni: hagymaszeletelő Egy kis edénybe rakot a hagymát és az alján forgó kés remekül felaprítja. Zsemlemorzsát is lehet vele darálni, és sok mindent reszelni.

Asszem ezek nem szerepeltek még. Nem mindegyik "hivatalos" megoldás de hátha segítenek.

2011. jún. 7. 21:51
 28/30 anonim válasza:
vegyél vizet a szádba.. az általába beválik!:)
2011. jún. 16. 17:29
 29/30 anonim válasza:
Tartsd nyitva a szád az jó komolyan.
2011. jún. 27. 16:51
 30/30 anonim válasza:
rágózz közben, nekem bevált :)
2011. nov. 30. 18:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!