Van valakinek valami jó praktikája, hogy hagymapucolás közbe ne sírjak? :D
Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 21:23
11/30 anonim válasza:
Állítólag a szagát nem szabad közbe beszívni. Se szájon se orron. De még nem próbáltam. :) Valójában szerintem csak hozzászokni lehet.
12/30 anonim válasza:
Vizesen pucol. vagyis tálba tedd a hagymát és tegyél rá annyi vizet,hogy ellepje és így pucold meg.
13/30 anonim válasza:
Én mindig búvárszemcsiben pucolom. Először tényleg hülye érzés, de már megszoktam:D Napszemcsit is próbáltam de az nem volt hatásos.
14/30 anonim válasza:
Én úgy szoktam hagymát pucolni, hogy közben nagy levegőket veszek, és lassan fújom rá a hagymára, így a gőzeit lefelé fújom, nem tud felszállni a szememhez...
15/30 anonim válasza:
víz a szájban bőséggel.
búvárszemcsim nincs. csak emiatt meg nem veszek :D
16/30 anonim válasza:
Ha hagymapucolás alatt hagymaszeletelést értesz, akkor arra a biztosan jó megoldás, ha egészben hagyva vagy félbe vágva beleteszed egy tál vízbe kb 20-30 percre és csak ezután szeleteled fel. Így a legdurvább illóolajai "kiáznak" belőle, és nem fogsz félig megvakulni + elveszteni egy ujjat a vagdosás végére:)
17/30 anonim válasza:
ketten is írták a vízben való áztatást pár percig. én is így csinálom, a félbevágott megpucolt hagymát vízbe teszem,és kicsit később köünnyek nélkül felvágom.
amikor apróhagymát teszek el nyár végén savanyúságnak akkor
héjjastól vízbe áztatom, hogy jól ellepje, és a vízben pucolom meg. ha nem így tennék, a saját könnyeimben tartósíthatnám:))
üdv.
18/30 anonim válasza:
én a hűtő zöldséges rekeszében tartom, így sosem csípi a szememet. elsőre talán fura, de tényleg bejön! még pár éve egy háztartási tippek és trükkök könyvben olvastam nagymamámnál...
19/30 anonim válasza:
Ne nézz bele és kicsit hunyoríts.
20/30 anonim válasza:
Kontaktlencsét viselek,és attól egyáltalán nem könnyezek... borfesztiválon két hétig pucoltam és szeleteltem a hagymát, de semmi bajom nem volt, egy nap aztán nem raktam be a lencsét, és végig szenvedtem éjfél utánig XD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!