Tortalap sütéséhez kérhetnék segítséget? Milyen hőfok, meddig, stb?
Figyelt kérdés
6 tojásból készült, gyakorlatilag sima piskóta, csak tettem bele pici olvasztott csokit és instant kávét.
Kb. 45 percig sütöttem kapcsos tortaformában, a teteje már égett, az alja majdhogynem nyers maradt.
Kb 175 fokon sütöttem.
Mi a titka a jó piskótának? Légkeveréssel jobb?
Ja, és hol kell kihűteni? Benne a sütőben, vagy ki kell venni, ahogy készen van?
2011. máj. 20. 19:10
1/4 anonim válasza:
Ha a teteje hamarabb meg sül,akkor lejjebb kell tenni,vagy sütőpapírt tenni a tetejére és a sütőt úgy kell beállítani,hogy 20 percnél tovább ne süsse,mert kiszárad.(közép tűzön) Ami még fontos! Ne nyisd ki a sütő ajtaját,amíg meg nem sül,mert össze esik az egész.
A sütő formát mindegy mikor veszed le,mert elméletileg hidegen is le jön.
2/4 anonim válasza:
Jaa még valami,ha meg sült azonnal ki kell venni a sütőből!!
3/4 anonim válasza:
A jó piskóta titka egy kávéskanál sütőpor és a rétesliszt. Mióta abból csinálom olyan az egész mintha hab-állagú lenne. Nagyon könnyű tészta lesz így. Én úgy sütöm, hogy forróra melegítem elő a sütőt majd amint beteszem a tepsit mérséklem a tüzet. Leget hogy a tiéd nem így van számozva de tudsz viszonyítani: 8 fokozatúban 8asra melegítem elő és 5ösre veszem vissza. Mióta így csinálom gyakorlatilag tökéletes piskótákat gyártok. :)
4/4 anonim válasza:
Ja igen és hogy meddig a függ a mennyiségtől, mindenképp tűpróbáig. Ha már nem ragad rá jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!