Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan csinaljatok a daragombo...

Hogyan csinaljatok a daragombocot formasra?

Figyelt kérdés

Olyan receptem van, ami viszonylag gyorsan elkeszül (nagyobb gombocok fel ora fözessel), de mivel nem olyan kemeny a nyers massza, 2 evökanallal szaggatva össze-vissza alaku lesz, le is morzsolodik.

(Nem tudok orakat forditani a levesfözesre.)


2011. máj. 18. 12:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Grízgombócra gondolsz???

Èn mindég egy kistálkában csinálom.1 tojást vegetával felkeverek,majd annyi grízt keverek hozzá amíg sürü lesz.Ez után hagyom 5-10 percet állni,majd mehet a levesbe föni kb.10 percet.Èn 2 kiskanállal csinálom,vagy nokedliszaggatóval.

2011. máj. 18. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

ha egy kicsít sűrűbbre csinálod, vizes kézzel szép gombócokat is tudsz formázni belőle. legyen a massza mellet egy tálka víz, amibe mindig belemártod a kezed,mielőtt újabb gombócot formázol. és a víz lassan forrdogáljon, gyöngyözzön, ne zúzza szét őket.

szűrőkanállal egyenként emeld ki tésztaszűrőbe, hogy tovább abban csöpögjenek le.

2011. máj. 18. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha morzsolódik akkor sok benne a griz.

En külön felverem a tojàsfehérjét utàna beleteszem a sàrgàjàt és összekeverem és kis adagokban adom hozzà a grizt és àllni hagyom.

2011. máj. 18. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!