Hogyan csinaljatok a daragombocot formasra?
Olyan receptem van, ami viszonylag gyorsan elkeszül (nagyobb gombocok fel ora fözessel), de mivel nem olyan kemeny a nyers massza, 2 evökanallal szaggatva össze-vissza alaku lesz, le is morzsolodik.
(Nem tudok orakat forditani a levesfözesre.)
Grízgombócra gondolsz???
Èn mindég egy kistálkában csinálom.1 tojást vegetával felkeverek,majd annyi grízt keverek hozzá amíg sürü lesz.Ez után hagyom 5-10 percet állni,majd mehet a levesbe föni kb.10 percet.Èn 2 kiskanállal csinálom,vagy nokedliszaggatóval.
ha egy kicsít sűrűbbre csinálod, vizes kézzel szép gombócokat is tudsz formázni belőle. legyen a massza mellet egy tálka víz, amibe mindig belemártod a kezed,mielőtt újabb gombócot formázol. és a víz lassan forrdogáljon, gyöngyözzön, ne zúzza szét őket.
szűrőkanállal egyenként emeld ki tésztaszűrőbe, hogy tovább abban csöpögjenek le.
Ha morzsolódik akkor sok benne a griz.
En külön felverem a tojàsfehérjét utàna beleteszem a sàrgàjàt és összekeverem és kis adagokban adom hozzà a grizt és àllni hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!