Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell vagy szoktátok...

Hogyan kell vagy szoktátok csinálni a karamellát, hogy ne ragadjon bele a lábasba?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 18. 14:32
 1/3 anonim ***** válasza:
amikor beleöntöd a tejet, akkor ha melegíted tovább,akkor felolvad.
2011. ápr. 18. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Mikróban forralok egy kis vizet.


Aztán lábasba teszek egy csepp vizet, és sok cukrot. Elkezdem melegíteni, karamellizálni. Amikor már jó barna, zutty, bele a forró víz. VIGYÁZAT, lesz nagy sistergés, meg gőz, de hamar feloldódik, aztán mehet bele a tej, és jöhet a pohár.


Üdv!

2011. ápr. 18. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én a karamellhez csak a cukrot olvasztom meg,megbarnítom,majd felöntöm tejjel,vagy vizzel,vagy tejszínnel,kicsit összekapódik,de ha melegíted megolvad újra.
2011. ápr. 21. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!