Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy szoktátok a karamellát...

Hogy szoktátok a karamellát csinálni otthon?

Figyelt kérdés

mibe öntitek?

és mit tesztek bele?(cukron kívül:D)


2009. márc. 5. 15:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Cukron kívül semmit.Egy lábasban felteszel kristálycukrot,megpirítod,de vigyázz nagyon könnyen odaég.Majd felengeded tejjel.Először darabos lesz,majd elolvad benne.
2009. márc. 5. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1 tubus( 397 g ) sűrített tej, 150 ml tej, 450g cukor, 120 g vaj, 1 vanília aroma.

8 dkg aszalt sárgabarack, 8 dkg darabolt dióbél, 2 evőkanál rum.

Egy 30 x 22 cm-es méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vajazzuk ki.

A hozzávalókat öntsük egy lábosba az aszalt gyümölcs, dióbél és a rum kivételével. Lassú tűzön folyamatosan kevergessük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Enyhén forraljuk kislángon, kb. 15-20 percig. Ellenőrzésképpen hideg vízbe csöppentsünk egy kicsit a masszából. Ha puha golyót formáz, készen van. Húzzuk félre a tűzről és keverjük még kb. 10 percig, amíg sűrű és kissé szemcsés lesz. Belekeverjük a 8 dkg darabokra vágott aszalt sárgabarackot, a darabokra vágott dióbelet, és a rumot. Még ezzel is kevergetjük egy kicsit. Ezután öntsük az előkészített tepsibe és engedjük teljesen kihűlni. Utána húzzuk le róla a papírt, 2-3 óra múlva vágjuk kockákra. Két nap múlva már tökéletes. Három-négy hétig tárolható hűvös helyen, légmentesen lezárva.

Én ezt a receptet használom, szerintem nagyon finom, persze nem várjuk ki a két napot, rögtön esszük:)) Ja, a sárgabarackot meg a diót van, hogy kihagyom, úgy is isteni finom.

.

2009. márc. 5. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

20dkg kristálycukor

1 cs.vaníliás cukor

4 dl tej

2-3 e.k.liszt

2 e.k. bármilyen vaj

+ 3 e.k. kristálycukor


Elkészítés:

a kristálycukrot folyékonyra égetjük,

majd óvatosan hozzá öntjük a tejet.

addig-addig-addig kevergetjük, amíg TELJESEN el nem olvad a cukor a tejben.


ezután, vagy akár ez előtt, :


a vajat felolvasszuk,

hozzáadjuk a lisztet,vanil. cukrot,

és a + 3 e.kanál krist. cukrot.

simára keverjük ezt a rántást.

majd beleöntjük az égetett cukorba és

kis lángon

csomómentesre keverjük.


Tanácsok:

bárminek lehet a tölteléke.

palacsinta, piskótalap , kekszekhez , önmagában is.

2009. márc. 5. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
óó nagyon köszike:Dmind a 3 különbözik:Ddejóó:Dvannak mostmár receptek:D
2009. márc. 5. 15:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!