Miért lesz "mászkos" a rizsem?
Nem tudom normálisan megcsinálni. olyan lesz, mint a puding darabokban. Más meg tudja csinálni, én valamiért nem.
Ti hogy csináltok finom rizst?
(Kezdő vagyok)
nem, ha kevered akkor teszed ragacsossá.
ha főtt rizst csinálsz, akkor csináld sok vízben és leszűröd.
ha párolt rizst csinálsz, akkor megpirítod kis olajon, felöntöd kétszer annyi vízzel és úgyhagyod.
A rizst mosd meg, a rizsportól.
1 kg- hoz forralj fel 1.8 liter vizet, majd a forrásban lévő vízbe tedd a rizst. Folyamatosan keverve élénk tűzön főzd addig, amíg megkóstolva a közepe kissé acélos, de már nem roppan. Ha kell, eddig az állapotig, a folyadékot apránként pótold, majd tűz le, letakarni 10 percre.
Minden szem külön fog állni.
A télen hurkába megfőztünk néhány mázsát, működik.
Én vastag aljú, titánium lábosban csinálom, a másiknál kicsit "lekap".
A rizst addig pirítom, maíg fehér nem lesz, 1,5x annyi vizet teszek hozzá, kicsi sót vagy Vegetát. Rá a fedő. Amikor már elfőtte szinte teljesen a levét (vizet már nem látsz, de még nem pergős a rizs), elzárom és hagyom még magában párolódni. (villanytűzhelyünk van)
Nekem a 2x-es vízmennyiséggel kicsit mászkos volt, ezért csökkentettem 1,5x-re
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!