Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lesz "mászkos" a rizsem?

Miért lesz "mászkos" a rizsem?

Figyelt kérdés

Nem tudom normálisan megcsinálni. olyan lesz, mint a puding darabokban. Más meg tudja csinálni, én valamiért nem.

Ti hogy csináltok finom rizst?


(Kezdő vagyok)


2011. ápr. 13. 18:42
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
alapszabály, hogy nem kevergetni.
2011. ápr. 13. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Tehát ráöntöm a vizet és úgy hagyom? Nem fog odaégni? Mégis mikor keverjem meg, a vége felé már lehet?
2011. ápr. 13. 18:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

nem, ha kevered akkor teszed ragacsossá.

ha főtt rizst csinálsz, akkor csináld sok vízben és leszűröd.

ha párolt rizst csinálsz, akkor megpirítod kis olajon, felöntöd kétszer annyi vízzel és úgyhagyod.

2011. ápr. 13. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2011. ápr. 13. 18:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért még írhatnátok tippeket.
2011. ápr. 13. 18:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Addig mosd a rizst hideg vízben, amíg nem ereszt már fehér levet. Ezután dobd rá forró zsiradékra, 2x annyi meleg vizet töltsél rá, mint a rizs volt,sózd meg, és dobhatsz mellé egy kis fej vöröshagymát is.Forrald fel, fedő nélkül hagyd kb.10 percig forrni, azután fedd le, és oltsd el alatta a gázt. Hagyd, hogy magába szívja a vizet, ne emelgesd a fedőt, kb.15-20 percig.
2011. ápr. 13. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:

A rizst mosd meg, a rizsportól.

1 kg- hoz forralj fel 1.8 liter vizet, majd a forrásban lévő vízbe tedd a rizst. Folyamatosan keverve élénk tűzön főzd addig, amíg megkóstolva a közepe kissé acélos, de már nem roppan. Ha kell, eddig az állapotig, a folyadékot apránként pótold, majd tűz le, letakarni 10 percre.

Minden szem külön fog állni.

A télen hurkába megfőztünk néhány mázsát, működik.

2011. ápr. 13. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én vastag aljú, titánium lábosban csinálom, a másiknál kicsit "lekap".

A rizst addig pirítom, maíg fehér nem lesz, 1,5x annyi vizet teszek hozzá, kicsi sót vagy Vegetát. Rá a fedő. Amikor már elfőtte szinte teljesen a levét (vizet már nem látsz, de még nem pergős a rizs), elzárom és hagyom még magában párolódni. (villanytűzhelyünk van)

Nekem a 2x-es vízmennyiséggel kicsit mászkos volt, ezért csökkentettem 1,5x-re

2011. ápr. 14. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
én is 1,5 szeres vizet javaslok, és én nagyon lassú tűzön szoktam a fedő alatt párolni, és nem teljesen készre, hanem egy ici-picit roppanjon. Utána fedőt nem emelgetve, tűzről levéve állni hagyni.
2011. ápr. 21. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!