Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizsem miért ragad össze?

A rizsem miért ragad össze?

Figyelt kérdés

úgy csinálom a rizst ,hogy kis olajat öntök az edény ajjára aztán tüzet alá,ezután rá borítók egy fél kiló rizst pár percig hagyom,hogy egy kicsit barnuljon aztán 1 liter víz rá majd a fedő és néha kevergetem.

Az ize jó csak állandóan összeragad és elég kiborító.

Tescoo rizst használok ez lehet gond?


2010. jan. 31. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Én kis olajon megpirítom a rizst, és kétszeres vízzel felöntöm, fűszerezem. Amikor elfőtte a vizet elzárom a gázt, letakarom a lábast, és hagyom még kb. 20 percig. Keverni nem szabad, csak tálalás előtt. Így nekem nem tapad össze.
2010. jan. 31. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy max. egy evőkanál olajon fehéredésig (nem barnulásig) hevítem a rizst, majd a rizs térfogatának kicsit kevesebb, mint kétszerese vízzel engedem fel. Tehát, pl. két, peremig töltött bogrényi rizshez két, picit perem alattig töltött bögrényi vizet adok. Sózom, és így főzöm kislángon, időnként megkeverve. Amikor már eltűnik róla a víz (a lábos alján még kicsit szottyos!), lezárom, lefedem és 5 percenként megkeverve kb.20-30 percet pihentetem. Gyönyörűen szétválnak a szemek még a legolcsóbb rizsnél is, legfeljebb bizonyos rizsfajtáknál kicsivel több vagy kevesebb idő kell.
2010. jan. 31. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Én is várni szoktam vele amíg elforr a víz azután pedig hideg vízzel átáztatom leszűröm aztán éthordó.


Azt hiszem ezután bent hagyom a lábosban.

2010. jan. 31. 22:07
 4/6 anonim válasza:
21:47 szerint csinálom, de 1 rész rizs, 2 rész víz: És nem kavargatom.
2010. jan. 31. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
Próbálj ki más rizseket is....ez is sokat számít.
2010. jan. 31. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Szia!

Én mikróban csinálom a rizsát és nem ragad össze sose.

Annyi,hogy beleteszem a rizst és a másfélszer annyi vizet egy edénybe,befűszerezem és berakom 20-25percre a mikróba a legmagasabb fokozaton...közben 1-2szer megkeverem és kész:)

2010. febr. 8. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!