Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Havi bevásárlás, mit és mennyit?

Havi bevásárlás, mit és mennyit?

Figyelt kérdés
Segítségre lenne szükségem, valamit nagyon nem jól csinálok, mindig fizukor csinálunk egy nagy bevásárlást, alapvető élelmiszerek stb, de minden olyan hamar elfogy, lehetséges, hogy nem megfelelő dolgokat vásárolok, próbálok tésztát, húst, krumplit stb amiből főzni lehet, meg felvágottak , zöldség gyümölcs, de most vagy azzal van a baj, hogy keveset veszek, vagy azzal, hogy olyanok vagyunk mint a sáskák és amíg látjuk addig zabáljuk:( nem tudom, ti miből mennyit szoktatok venni?Nagy segítség lenne nekem, mert hó végén már nincs pénz csak kenyérre és tejre.Megosztanátok ,azt, hogy Ti miket és mennyit vásároltok. Nagyon köszönöm.
2011. ápr. 8. 17:03
 1/8 anonim ***** válasza:
95%

Én úgy csinálom, hogy nem egyszerre vásárolok be fizetéskor, hanem minden héten csak azt veszem meg, amire szükség van. Kigondolom a következő hét menüjét, megnézem, mi van a kamrában, összeírom, mit kell hozzá vennem, és csak a listán szereplő tételeket veszem meg (persze néha elcsábulok, és egy-egy csoki is a bevásárlókosárban landol) :)

Nálam ez működik. Mindig tudatosan, listával megyek bevásárolni.

2011. ápr. 8. 17:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, lehet nekem is ezt kellene csinálni, írni egy heti menüt előre és úgy bevásárolni. Köszi az ötletet!
2011. ápr. 8. 17:31
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Én is így csinálom. Mi ketten vagyunk, (meg a cica) fiatalok, nem sok mindent tudunk főzni. De egy hétre előre bevásárolunk, és így kijövünk a fizetésből hónap végére. Én igyekszem mindenből nagyobb kiszerelést venni, ami akciós. A párom inkább mindig csak keveset vesz. De már kezd rádöbbenni, hogy nekem van igazam. :)
2011. ápr. 8. 17:53
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Én is egy hétre vásárolok. Ha belefutok valami akciósba, akkor abból veszek többet, de rögtön szétadagolva rakom a fagyóba, és egy-egy adagot akkor veszek elő megfőzni, sütni, amikor a heti tervbe azt iktatok be. Legjobb ezeket meghagyni a hó végére, a következő fizu előtti napokra.

Egyébként én is cetlivel megyek az üzletbe, így nem vásárolok felesleges dolgokat, és másik előnye, hogy nem felejtem el az apróságokat sem.

2011. ápr. 8. 17:57
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Mi is kettecskén élünk a párommal. Mi is hétvégente bevásárlunk egy hétre kb. és ha még vmi közben elfogy átugrok a sparba. pl. egy doboz tejfölért vagy pár zsemléért. De ásványvíz, húsféle, zöldség, tészta, rizs, liszt, olaj stb. azokat hétvégén vesszük meg.

Van ami hosszabb ideig is elég, pl. múltkor többféle akciós húsból vettünk pár kilót, otthon felszeltem, összekockáztam, attól függ mi lesz belőle és akár 2-3 hónapig is van husi a fagyasztóban.

2011. ápr. 8. 18:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már nem vagyok mai háziasszony (54 évesen). Minden hónapban én is nagybevásárlást csinálok. Tészta, krumpli, hagyma, rizs ilyesminek mindig kell otthon lenni. A húst nagyobb mennyiségben veszem, és adagokban lefagyasztom, és csak a szükséges mennyiséget veszem elő. Ketten vagyunk, nem főzök meg csak kb 30 dkg húst egyszerre, mert ha a dupláját főzöm, azt is megesszük egyszerre.

Gyakorlat kell hozzá, hogy annyit főz ami még nem kevés, de azért elég.

2011. ápr. 8. 18:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mi hárman vagyunk a gyerekem aki most lendült bele a növésbe, a férjem és én.Úgy látom tényleg tervet kell készítenem, most kipróbálom a heti bevásárlást, a havi sajnos nem jött be, remélem így jobb lesz. Lehet amúgy nem is a bevásárlással van a gond, hanem velünk, szeretünk dőzsölni és amikor van akkor mindent, gyorsan márazonnal..azt hiszem ezen is változtatni kell, na ma este elbeszélgetek magunkkal:)
2011. ápr. 8. 18:26
 8/8 anonim ***** válasza:
80%

Én is havonta vásárolom be az alapvető élelmiszereket,és a húst is. Adagonként fagyasztom le,vagy már nyersen vagy amikor megfőztem.

Próbálj heti étlapot készíteni,a megfőtt ételből a felesleget lefagyasztani.

Vezess pár hónapig háztartási naplót. Így hó végén látod,hogy miből vettél sokat,vagy feleslegesen.

2011. ápr. 8. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!