Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kaja, Havi 20 ezer ft-ból?

Kaja, Havi 20 ezer ft-ból?

Figyelt kérdés
Tudnátok nekem segíteni egy kicsit? Havi 20 ezer ft-ból kellene megoldani 2 ember étkezését, úgy, hogy azért ne legyen nagyon egészségtelen. Tippeket, ötleteket, recepteket várok.
2011. jún. 13. 11:31
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

15 ből oldom meg a sajátomat, és szinte mindent magam készítek és napi 2x eszem..

20 ból 2 emberért szerintem totál lehetetlen legalábbis éhezés nélkül.

Az alapanyagokat nem tudod megvenni vagy ha igen az marha egyoldalú lesz.

Én szétosztanám ezt az összeget kb így

tészta

rizs

sertészsír

hagyma

krumpli

fűszerek

olcsóbb csirkemáj

olcsóbb húsok

fűszerek.

gyümölcsöt meg lopni kell nincs mese..

2011. jún. 13. 11:47
 2/8 Toto652_89 ***** válasza:
100%

Apámmal a Penny-be szoktunk otthagyni havi 20ezret, és nem eszünk valami egészségesen... vagyis hát, változatosan, csak egy kicsit sokat :D

Mindeféle felvágottak, sajtok és egyéb cuccot őénztárcaügyileg érdemes itt venni, de zöldséget-gyümölcsöt lehetőleg termelőtől vedd piacon!

2011. jún. 13. 11:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Kész ételeket fogok írni, ami szinte fillérekből megvan.

Tojásos nokedli

Káposztás tészta

Lekváros/ grízes tészta

Gyümölcsleves

Tojásleves

Grízgaluskaleves

Rántott karfiol rizzsel/krumplival

Rántott gomba (ez lehet drágának számít) rizzsel/krumplival

Pogácsafélék: pl vajas, tejfölös, a sajtos már drága

Krumplikrokett

Reggelire vagy vacsira pedig pirítós kenyér/ kifli például retekkel, paprikával=> ezek általában az Aldiban nagyon olcsó zöldségek

Bundás kenyér=>ettől sokáig nem leszel éhes:D

Szerintem tálcás sajtokat nem érdemes venni, mert kevés szelet van benne és ha csak 1-et teszel a kenyeredre akkor meg sem érzed az ízét, szóval felesleges pénzkidobás.

Remélem van használható az ötleteim között:)

2011. jún. 13. 11:59
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

ma 11:59

Sztem ezeknek a kajáknak nulla a tápértéke, én éhenhalnék tőlük....

2011. jún. 13. 12:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de olcsó és tápláló kajáról hallottál már? Csak próbáltam segíteni. Lehet, hogy nem tápláló, de 20 000-ből semmiképp nem lehet tápláló étrendet összeállítani egy hónapra, viszont legalább naponta van mit enni.
2011. jún. 13. 15:29
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

Törtpaszuly is mehet a listámhoz. Ez viszont laktató és szerintem valamilyen szinten még egészséges is.

Tejberizs/gríz

2011. jún. 13. 18:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

leírok én is pár készételt mi miket szoktunk éhínségesebb időkben csinálnI(bocsi ha lesz ugyanaz nem olvastam vég a válaszokat)

zöldborsóleves,sárgaborsóleves, tojásleves, paradicsomleves, tésztaleves, bableves, hamis gulyás, lencsegulyás, kenyérleves, karfiol, karalábéleves, csontleves, tarhonyaleves

tarhonyáshús, rizseshús, rakott krumpli, rakott káposzta-karfiol, zöldbab, paprikáskrumpli, rizs

sajtos-tejfölös, paradicsomszószos, zöldséges tészta

krumplis, mákos, grízes, dejós, lekváros tészta

tejberizs, rizskoch, mákosguba, nudli, lángos, palacsinta, gofri

sóska, spenót főtt krumplival, tojással

resztelt máj, rántott párizsi, sajt, csirkemáj, rántott karfiol, gomba, sült virsli, szalonna, kolbász, főtt tojás

lecsó, rakott cukkini tojással, tojásos nokedli

pörköltek,

tartalmasabb levesek után pogácsa, perec, lángos, palacsinta stb

gulyásleves-sós perec

lencsegulyás-palacsinta

könnyű leves+nagyonn főétel

pl karfiolleves+rakott krumpli

ne egy adagot főzz, csinálj, hanem oszd szét

pl rakott káposzta egyik nap sertés darálthúsból, következő nap kenyérrel feljavítva rizs fasírttal

reggeli-

lekváros piritós, körözött, szendvics, sajtkrémek, párizsi, szalámi, vrislit rúdba, nagyobb kiszerelésbe vedd

müzli tejjel

joghurt(nagy poharas) gyümölcsök, müzli

péksütit sütsz otthon

tej, karamell, kakaó

zsíros kenyér újhagymával, kördobozos sajtok, főtt tojás, tojásrántotta krumplival feljavítva

gyümölcsbe most a meggy, cseresznye olcsó

piacon van hogy 98ft a banán-igaz hogy barna de belül semmi baja, ahhoz veszel még egy litert tejet+kis cukor reggelire egy banánturmix, hozzá egy kis müzli tökéletes egészséges reggeli

zabpehely a sima, natur 1 kg 200ft

karfiol 98ft/kg

meggy 298ft/kg

cseresznye 398-598ft/kg

banán 98-198ft/kg

-legalábbis én a csarnokba most ennyiért vettem

ha van befőtt otthon abból akkor abból lehet egy hideg gyümölcsleves

joghurt/kefír-kis pohár(49) nagy poharas (120ft)

rizs 1kg (200ft)

tk kenyér(1 kg toast 200ft saját márka-lidl stb)

túró(500gramm 400ft)

paradicsom (300ft/kg)

zöldborsó (200ft/kg)

2011. jún. 13. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem figyeld mindig a boltban, hogy mik vannak leértékelve. Pl a multiknál a zöldség-gyümölcs féléknek kb 3 nap a pulton tarthatósági ideje, és azért annyi idő alatt nem romlik meg. Én szinte mindig így veszek gombát, paradicsomot, hagymát, karfiolt ilyesmit.

Illetve sok boltban van, hogy tejtermékek/ húsok/szalámik stb amik pár napon belül lejárnak jelentősen olcsóbbak. Pl ha tudom hogy fasírtot/spagettit stb fogok készíteni, akkor megveszem azt a húst, ami aznap/másnap le fog járni, persze csak ha ránézésre még szép.

Amiket főzhetsz: krémlevesek karfiol, gomba, brokoli, hagyma stb. (zöldségekkel turmixolva krémesítsd, ne liszttel sűrítsd úgy egészségesebb)

Főzelékek (ezek is egészségesek)

Töltött krumpli, rakott krumpli, paprikás krumpli.

Puliszka

chilis bab, rizs zöldségekkel és csirkemájjal összekeverve. Zöldségfélék tepsiben megsütve esetleg sajttal/tejföllel. Ezek is egészségesek.

Krumpli leves, bab leves, palóc leves, borsó leves csipetkével.

Tojásos nokedli. Tejfölös nokedli pirított szalonnakockákkal.

Rántott párizsi, zúza pörkölt, baconba tekert máj megsütve, bolognai spagetti, tejfölös gombás csirkeragu, virsli szétvágva hosszába, bele sajt, majd baconba tekerni és megsütni, mellé krumplicikkeket sütni a tepsibe. Fasírt, matutka. Saslik, ami egészséges is.

Lángos, palacsinta.

Szendvics, rántotta, bundás kenyér, "májkrémes melegszendvics", müzli, joghurt, pirítós, tükörtojás, saláták friss zöldségekből, ezek is már egyre olcsóbbak.

Póbáld szerintem úgy csinálni, hogy hetente kikalkulálod. durván 4500-5000ből kell kijönnie egy hétre. Minden héten legyen egy nap ami vmilyen húsos, 2 főzelék, 1 más zöldséges, legyen tészta. Sztem az se vészes, ha nem főzöl minden nap...

2011. jún. 13. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!