Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Segítenél összeállítani 1...

Segítenél összeállítani 1 havi olcsó étrendet?

Figyelt kérdés
Szerintem ez másnak is nagy segítség lehetne! Ha "csak" 1-2 hétre írsz, úgy is jó lenne, aztán összehoznám belőle a júliusit. Nagyon ki vagyunk számolva mindig, így próbálnám magam ehhez tartani! Esetleg árakat is lehetne mellé írni.
2011. jún. 30. 12:15
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
82%

Szia!

Mindenkinek más-más az étrendje és mindenki mást-mást szeret.

Amiket viszonylag olcsón meg lehet úszni:.

gyümölcsleves:. mivel most nyár van, így ideális a gyümölcsök miatt.

tarhonyás hús

lecsó

gulyásleves.

grízestészta

Én ilyenekre gondoltam és ezeket szeretem. :)

2011. jún. 30. 12:41
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

-Krumplileves

-krumplis tészta

-rizibizi tükörtojással, sült virslivel

-paprikás krumpli ha van egy kis kolbász azzal ízesítve, vagy virslivel, esetleg gazdagíthatod galuskával vagy tarhonyával.

-borsóleves gazdagon (krumpli, galuska, zöldség, répa, borsó, őrölt pirospaprikásan)

-lencsefőzelék tüki tojással

-most szezon a meggyszósz

-rántott csirkefarhát krumplipürével

-tojásleves

-tejfölös tészta

-grízes tészta

ezeket szoktam én is, jó nagy adagokban pl a levest és 1 napig csak azt esszük kenyérrel.Sajnos nem futja 2-3 fogásos kajákra naponta!

2011. jún. 30. 12:42
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Egy egész havit nem, de néhány ételt igen.

Kelkáposztafőzelék - nemrég csináltam, egy káposztából (150), néhány szem krumpliból (30-40) hat adag főzelék lett. Fűszerekkel, rántással együtt max. 200 Ft.

Hozzá megsütöttem hat egész csirkecombot, akcióban vettem, kb. 800 Ft. Tehát ez adagonként kb. 180-200 Ft-ra jött ki. Mással csinálva nyilván olcsóbb, de szerintem így sem drága.

Rakott karfiol - olcsó darált hússal, rizzsel, egy nagy tejföllel (amibe két tojást is szoktam keverni), kb. 1000 Ft egy tepsi. Ez megint hat adag. Jelezném, mi nagy adagokat eszünk.

Krumplifőzelék - erre árat nem tudok, de most láttam 70 Ft-ért újkrumplit, ebbe csak fűszer kell meg habarás, egy kiló krumpliból szernitem 6-8 adag kijön, mondjuk 100-150 Ft összesen, adagonként legyen mondjuk 20-30 Ft. Plusz persze feltét, fejenként két tükörtojással 70 Ft. Ja igen, teszkós árakkal számolok, mert ott szoktam vásárolni, lehetőleg az olcsó dolgokat, pl. tálcás tojás, ilyesmi.

Húsleves mondjuk csirkefarhátból (vagy ami olcsó épp) - 300 Ft körülre saccolom a költségét, de abból már nagy fazék leves lesz.

Párolt brokkoli tejföllel és vajon pirított zsemlemorzsával - ez kicsit drágább, viszont isteni finom, ráadásul a brokkoli tele van c-vitaminnal. Ezért érdemes minimálisan párolni, hogy a vitamin maradjon meg benne. Egy adag olyan 100 Ft körül jön ki, a brokkoli árától függően.

Bármilyen főzelék, aminek 200 Ft alatt van kilója - egy kiló zöldségből kb. 6 adag főzelék lesz, az árhoz a fűszerek, rántás vagy habarás jön még hozzá.

Tésztaételek - nem részletezném, millióféle van, ezek általában, főleg ha hússal készülnek, drágábbak, inkább télen érdemes enni.

Ketchupos-mézes csirkeszárny rizzsel és párolt zöldséggel - akkor érdemes csinálni, ha 500 Ft alatt megkapod a csirkeszárnyat. A ketchup és a méz nem valami olcsó dolog, de a végeredmény isteni, akár ünnepi asztalra is jó. És ez sem drágább 250 Ft-nál adagonként. Olyan zöldséget érdemes párolni, ami olcsó, pl. sárgarépa apróra kockázva.

Egy-egy nap lehet csinálni puliszkát - inkább csak érdekességként, édességnek, a puliszka eszméletlenül olcsó. Kukoricadara, ráteszel cukrot és némi lekvárt. Ha egy kicsi tejjel is nyakon öntöd, akkor isteni.

Még egy desszert: rántott hagymakarika. Ez sem drága, csak kicsit sokáig tart elkészíteni. Cserébe nagyon finom, és a hagyma nagyon olcsó.

2011. jún. 30. 12:44
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért írtam csirke farhátat, mert az a legolcsóbb hús és több félét lehet csinálni belőle! húsleves, rántani, sütni, káposztával stb...
2011. jún. 30. 12:45
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

tojásleves mákos nudli

rizses hús, káposztasaláta

krumplileves tökfőzelék fasírt barack

fejtettbableves palacsinta meggy

grillezett tengeri hal, krumpli, vegyes saláta

meggyleves resztelt máj málnás-vaníliakrémes piskóta, kávé

meggyleves krumplis tészta, reggelire májkrém a maradék májból

zöldbableves szilvás gombóc

karalábéfőzelék, virsli

tócsni beré lapcsánka fokhagymás tejföllel alma

csontleves, lecsó

csontleves, gombával töltött zsemle málna

frankfurti leves rizskoch

húsleves, sült hús, petrezselymes krumpli, madártej

nyári töltött káposzta,

kedden ugyan az

palócleves gofri málna

gyümilevi, tarhonyás hús(ugyanabból, mint a leves)káposztasaláta

krumpleves, káposztás pogácsa meggy

paradicsomleves, rakott karfiol, muffin, barack

sült csirkenegyed, saláta tegnapi muffin

2011. jún. 30. 12:53
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

ja és vacsira én is ajánlom a kukoricakását: sós vízben megfőzni, cukorral leszórni, hiddeg tejjel

vagy ha hideg a tányérban, akkor sült vajjal, forró tejjel

süteméynek: tejben főzni vaníliával, formába önteni, gyümölcsöt szórni bele, ha megdermedt kiborítani, nagyon jó, és egy zacskóból (129 ft) kb 10x tudsz főzni

2011. jún. 30. 12:57
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
saláták idényzöldségből, sült zöldségek, krumplikrokett, hamburgert is olcsón ki lehet most hozni, 2-3 paradicom, egy saláta, néhány hagyma(egy része a darált húsba, a többi a zsemlébe) a húst pedig egyszerű elkészíteni, darálthús, egy tojás, apróra vágott hagyma, és fűszerek. főzelékek is olcsón kihozhatók, palacsinta, pizza, ha otthon gyúrod a tésztáját, a paradicsomkonzerv 100 ft körül megvan, valami hús, sajt...keresd az akciós húsokat, alapanyagokat. Nem kell minden nap húst enni.
2011. jún. 30. 13:11
 8/21 anonim ***** válasza:
Ezek nagyon jók. Még egy tipp: ha főzős pudingot szeretnél, veszel (nálunk kb 1 kilós) kukoricalisztet (nem DARA), és ugyanúgy megfőzöd tejjel, mint a pudingot. Kb 4-5 púpos evőkanál kell fél l tejhez. Teszel bele cukrot és kész. Különféle módokon lehet ízesíteni, kakaósan, akár gyümölcsösen, vaníliásan. A bolti pudingokban sincs más...
2011. jún. 30. 13:14
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Főzz több napra - mondjuk 2-3, úgy jobban kijössz.

Paprikás krumpli, rakott krumpli, bmilyen krumplis kaja olcsó és laktat

Lecsó+rizs/tarhonya

rizskoch - bár édes, de egy nagy tepsi nekünk (7 ember) kitart 2 napig.

Tészták - csak a feltétet kell variálni

Főzelékek idényzöldségekből

Paradicsomleves - ha sok rizst főzöl bele, akkor már elég laktató ebédre

Krumplileves

Gyümölcsleves - szezonja van, csak ahhoz kell 2. is.

Lebbencselves - sűrűn főzve elég 1. és 2.-nak is egy személyben

Húsból ne kis fasírtgolyókat, hanem egészben sült fasírtot csinálj, tovább kitart, mert nagyobb, nem annyira kapós - hozzá lehet krumplis köret

2011. jún. 30. 13:15
 10/21 anonim válasza:
100%
nagyon jó a kérdés! köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 30. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!