Segítenél összeállítani 1 havi olcsó étrendet?
Rizses hús, tarhonyás hús
Ha nagyon megszorulsz hó végére:
- hot-dog - a semminél jobb, virsli + kifli olcsó, és la. meleg
- tojásrántotta, tükörtojás, bundás kenyér - szerény ebéd, de a. ennivaló
- valamilyen guba - ha lekvárral eszed, v cukorral, mert csak az van már, az is ok
- tejbegríz/rizs
Apukám csinált ilyet múltkor és egész ehető lett:
tojásos krumpli
Bár szerintem 8 tojás nagyon sok ebbe. Azzal lehet spórolni biztosan. Meg ő például szalonnát se tett bele és úgy is jó volt.
reggeli:
-bundáskenyér+tea, melegszendvics+tea, májkrémes kenyér valamilyen zöldséggel, hagymával, húszsíros/zsíros kenyér lilahagymával+tea, tojáskrém hagymával-sokáig eláll+kenyér
piritós lekvárral/mézzel+tej/kakaó, tonhalkonzerv-ez pástétomnak megcsinálva finom, sokáig eláll(tesco, saját márkás 185ft) kördobozos, tömlős sajtok(lidlbe, aldiba 200-400ft)párizsi, virsli(nagyobb kiszerelésbe mindig)vajaskenyér kis hagymával, natur müzli(200ft/kg)-kásának vízzel/tejjel fellehet főzni,
ebéd:
zöldséges-tésztaleves(szóval ami pont olcsó zöldség)
tojásleves, paradicsomleves sok tésztával, hamis gulyás, zacskósleves, kenyérleves, krumplileves
rakott krumpli tojással, tejföllel, rakott karfiol(98ft/kg-piac) tészták-főleg paradicsomszószos, lekváros, spenótos, sajtos-egy két lapkasajtot teszel rá, meg egy kis ketchup-már jó is, rántott karfiol
rizs, rizseshús, tarhonyáshús, babfőzelék, tökfőzelék, sárgaborsófőzelék, lencsefőzelék, sóska, spenót feltétnek sült sajt, virsli, császárszalonna, tükör vagy főttojás, fokhagymás bundáskenyér, fasírt-több zsemlét, kenyeret tegyél bele, pörköltek, rántott máj, paprikáskrumpli, tojásos lecsó, kelkáposztafőzelék
mindig nagy kiszerelésbe vegyél húst, darabold fel, és adagonként tedd el a fagyasztóba, mirelit zöldségekből is az 1 kilosokat vedd, ezek kb 300-600ft -auchan, tesco saját márkás,lidl, aldi,
ha teheted a tésztákat te csináld, így olcsóbb, lisztet malomtól vegyél
süthetsz pizzát is-ez se lesz drága, mert liszt, élesztő, feltétnek meg mindent elnyel, maradék pörköltalap, vajkrémek, ketchups vagy maradék paradicsomszósz, kis szalámi, párizsi-ezeknek a végét, szárazabb részét, kolbászok, olcsóbb virslik erre pont jók
tojást ha tudod tsz-ből vegyél ott van olyan hogy picir sérült/repedt de amúgy jó
tartós tej+kis cukor és rizs/darából nagyon jól tudsz tejberizst csinálni, ha van otthon lekvár az jó
befőtteket, lekvárt most érdemes lenne elraknod télire, sokkal olcsóbban jönnétek ki
piacra menj ki szombaton zárás elött(olyan 2-3 felé) nagyon olcsók ilyenkor, én a multkor vettem epret 200ft/kg áron, gyümölcsleves, kis édesség és lekvár is készült belőle
alma/banán 100ft/kg volt, olyan hogy barna héjú, de hazahoztam mondom csinálok egy banánturmixot, kibontos és teljesen sárga volt, sehol egy barna volt, almából is ettünk, volt benne pár rossz abból csináltam egy almamártást hozzá főtt krumplit, nagyon ízlett a családnak
a borsó 200ft, újkrumpli 100ft, lecsópaprika volt 200, paradicsom meg 100ft!! semmi bajuk nincs, annyi hogy egész nap napon álltak, kénytelenk leárazni mert hétfőre már nem tudják eladni
a cseresznye-meggy most még 200-600ft, olcsóbbat vedd, ebből is befőtt, lekvár, gyümölcsös pite, mártás, leves jó és olcsón is kijössz
palacsinta, mákosguba(szikkadt kenyér/zsömle is jó) nem muszáj mákkal, akármilyen aszalt gyümölcsöt/magot, dejópótlót, kókuszreszeléket, magokat, lekvárt elnyel és nagyon finom
krumpligombócokat csinálsz és hozzá lekvár vagy gyümölcsmártás jó
piritott gríz/dara lekvárral, gyümölcsmártással
pampuska(liszt+tojás+prézli) kisütöd olajba
krumplit felkarikázol, tepsibe teszed és kb 5-6 perc alatt kisütöd
petrezselymes újkrumpli csak úgy magában is nagyon finom
a fejeskáposzta most 80-100ft abból káposztasaláta, paradicsomos káposzta, káposztás tészta-laktató és nagyon finom
tojasosnokedli salataval/savanyusaggal
krumplisteszta:)
kumplileves csurgatott tojassal
tejfolos teszta, paradicsomos teszta
fozelekek: zoldbab, tok, borso, krumpli, soska, stb
Olcsobb feltetnek:tukortojas, virsli, parizsi(vastagabb szelet olajban kisutve esetleg panirozhatod elotte)
Kirantott tok
FOtt rakott zoldsegek(zoldbab, karfiol...)besamel martassal(a szerecsendio teljesen elhagyhato )esetleg fokhagymaval?De ezt hasznalhatod tesztaknal(fott) is ha nem akatsz satot tenni ra esetleg egy olcsobb sajtbol rakhatsz a szoszba h kijojjon az ize
langos(hetvegen)
Levesek minden formaban.
A nagyim csinalja h amikor valamibol megmarad azt mindig lefagyasztja es kesobb eszik meg.
Tejbe rizs/griz gyumivel/kakaoval/fahejjascukorral
kaposztas teszta akar edesen akar borsosan hidegen melegen...
palacsinta, csaszarmorzsa
Most enyi jutott eszembe direkt nem irtam husos eteleket
bar ezek nagy kedvenceim.
Sziasztok, ha érdekel valakit, ezt gondoltam ki (kicsit hosszú lesz, de majd innen puskázok) :)
07. 05. k - spagetti carbonara
07. 06. sz- szilvásgombóc (mirelit)
07. 07. cs- bundáskenyér
07. 08. p- gombapöri-tészta +palacsinta torta
07. 09. sz- lecsó
07. 10. v- római tálas csirkecomb
07. 11. h - gyümölcs leves + előző napi
07. 12. k- milánói makaróni
07. 13. sz. - milánói makaróni
07. 14. cs. töltött káposzta (római tálas)
07. 15. p- töltött káposzta
07. 16. sz- krokett+ zöldséges-húsos ragu
07. 17. v- lepcsánka - fokhagymás tejföl
07. 18. h- paprikás krumpli+ uborka sali
07. 19. k. - paprikás krumpli+ uborka sali
07. 20. sz.- sült csirkemell + amerikai káposzta saláta
07. 21. cs.- sajtos-tejfölös tészta
07. 22. p. - tárkonyos-citromos csirkeragu leves
07. 23. sz.- sóska+ ripp ropp
07. 24. v. - gulyásleves + pogácsa
07. 25. h -lecsó
07. 26. k.- sárgaborsó főzelék - sült kolbász
07. 27. sz. - sárgaborsó főzelék sült kolbász
07. 28. cs. - brassói
07. 29. p.- palóc leves
07. 30. sz.- csirkemájas-hagymás rántotta
07. 31. v. tarhonyás hús
08. 01. h- tarhonyás hús
Egyelőre ez a verzió, de még úgyis módosul, mert fogunk menni szabadban főzni, ill. nagyszülőktől is kapunk néha ezt-azt, vagy náluk ebédelünk havonta párszor.
Amúgy szerintetek ez így drága? :S
0
szerintem nagyon jó menüt csináltál, egyáltalán nem drága. Namost írd össze, ehhez miket lehet most megvenni, lisztre, ecetre, cukorra, olajra is gondolj, vegyél néhány WC papírt, közepes árú mosóport, mosogatószert! Lehet akciós!
Krumplit, rizst, tésztát!Keveset. Aztán tedd el, ami kell rezsire. Nézd meg, a maradékból mennyit szánsz kajára. Azt tedd szét négy borítékba: 5-12; 13-20; 21-28;29-4. És akkor egy héten csak egy borítékot szabad felbontani kajaügyben. Tegyél félre 5-10 ezret előre nem látható dolgokra is( gyógyszer, javítás) ha megmarad, lesz spórolt pénz.
Annyi talán, hogy első héten tésztamérgezést fogtok kapni! Azért az egészség is fontos! Ilyenkor nyáron ügyelj rá hogy hetente kétszer legyen idényzöldség, mondjuk tökfőzelék!
És hetente kell enni valami hüvelyest az egészségünkért.
Ha húst nem eszel minden héten semmi bajod nem lesz.(ez biztos, én így nőttem fel)
De zöldséget vagy gyümölcsöt muszáj enni naponta.
És még valami: néha gondolj a halra is. Tengeri halat időnként olcsón kapsz, és fontos tápanyagokat szereztek be belőle, amit máshonnan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!