Sütőzacskóban szeretnék sütni csirkecombokat. Mennyi ideig kell sütni és mit tegyek, hogy ne száradjon ki?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én úgy szoktam, hogy megmosom a cs.combokat, de nem törlöm le, csak lecsöpögtetem róla a vizet. Befűszerezem sültcsirke fűszersóval, be a zacskóba, bekötöm, és vékony hústűvel 5 db lukat szúrok a zacskón. 150-160 fokon szoktam sütni, kb. 1,5 órát. Kívül ropogós, belül szinte szétomlik.
Jó étvágyat! :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Próbáltam már úgy is, de nekem nem lett jó úgy a csirke, nem lett olyan ropogós, a krumpli meg olyan lett, mint a főtt krumpli.
Ha krumplit akarsz mellé sütni, mosd meg, de ne töröld le, vágd kis kockákra, tegyél rá sót, borsot, pici pirospaprikát, és egy kevés olajat, jól összeforgatod, egy tepsire alufóliát teszel, arra sütőpapírt, és ráteríted a krumplit. Ha így együtt sütöd a csirkével, nagyon finom lesz. A krumplit kb. fél időben tedd be, mert az hamarabb kész lesz.
Nálunk nagy kedvenc. Néha 1 fej hagymát is szoktam mellé karikázni, ez főleg fasírthoz, disznótoroshoz megy.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sütője válogatja. Az én sütőmön 150 fokon légkeveréssel jó minden, 200 fokon 30 perc alatt szénné égne a hús. Mondjuk nekem lehet hogy nem jó rajta a hőfok szabályozó, nem egy mai darab.
Amúgy megsül a 160 fokon is egy hús, csak tovább tart.
Én sem szeretem a nagy hőfokot, nem a hús miatt, hanem a zsiradék miatt. Több helyen is olvastam, hogy a zsiradékok X hőmérséklet felett égnek.
Ráérek várni fél órával többet a csirkére, így én is a 160 fokon sütöm és méretétől függően 1- 1,5 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!