Mire kell figyelni a besamel mártásnál?
A tejmártás vajból, lisztből és tejből készülő alapmártás. Önálló mártásként nem tálaljuk; más mártások alapjául szolgál. Zománcozott teflon- vagy acél
edényben világos vajas rántást készítünk. Habverővel kevergetve forró tejjel
felengedjük. Sóval, cayenne-i borssal ízesítjük, és állandóan kevergetve kiforraljuk.
Fontos, hogy a vajban pirított lisztet (rántást) a felhabzás pillanatában
engedjük fel a forró tejjel. Habverővel simára keverjük. Ha hideg tejjel engedjükfel a rántást, akkor A hideg tej lassítja a mártás forrpontjának elérését. Ilyen esetben a mártás könnyen megcsomósodik, esetleg leég. A tejmártás színe tejfehér, ízében semleges, a felhasznált
cayenne-i borsot inkább sejteni, mint érezni lehet. Illata, íze a vaj és a tej ízére,illatára emlékeztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!