Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudnék jó sok szószt...

Hogyan tudnék jó sok szószt készíteni a hortobágyi húsos palacsintához?

Figyelt kérdés
Nekem olyan kevés lett, hogy tiszta száraz lett az egész kaja. Bezzeg az éttermekben meglocsolják jó sok paprikás szósszal. Hogy csinálják vajon?
2011. márc. 4. 16:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
pörköltszaft tejföllel simára keverve.
2011. márc. 4. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Nyilván persze, de hogy lesz olyan sok pörköltszaftom? Nem önthetek hozzá fél liter vizet.
2011. márc. 4. 17:23
 3/11 anonim ***** válasza:

csinálsz egy jó adag tejfölös csirkepaprikást


az a lényeg, hogy rengeteg hagyma kell bele (1 kg csirkéhez kb 30-40 dkg hagyma kell) és többször hagyni kell, hogy a folyadék elforrjon róla, majd vízzel őótolni, így sűrű pörköltszaftood lesz...ezt egy jó adag tejfölös habarással besűríted (tejfölös habarás az ugye liszt + tejföl + némi víz)


a csirkét leszeded a csontról (célszerű, még a habarás előtt) és a hússal + a szósszal töltöd a palacsintát + a szószból hagysz valamennyit, hogy tálaláskor meglocsold a palacsintákat

2011. márc. 4. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

nem is vízből, hanem sok sok finom hagymából.nagyon testes

pörköltalapot kell készíteni, zsíron/olajon?,. nem tudom mennyi húsból csináltad,de én egy kiló húshoz 3-4 közepes hagymát vágok finomra.kezdem dinsztelni, egy pici só rá,nem kell megssülnie, hanem pépesre kell párolni.utána megy a husi, ami nyilván kiadja a saját levét..... szóval

kész a finom pörköltünk. ebből a húst ledarálod, a szafttal, tejföllel, beállítod a töltelék sűrűségét, aztán mehet a palacsintába.

annyi szaftnak kell maradni, hogy abból finom sűrű szósz legyen.

2011. márc. 4. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Én szoktam "pót szaftot" csinálni. A megpirított, paprikás hagymát húslével /Magi/ öntöm fel.
2011. márc. 4. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
31%
Csak zsírban szabad főzni a pörköltet,mert az olajnak nem lesz soha jó szaftja. Egy kiló húshoz elég egy nagyobb fej hagyma. Ha többet teszel bele,akkor édes lesz a pörkölt,és éghet tőle a gyomrotok. Kevés vizet kell önteni a húsra,inkább főzés közben meleg vízzel pótolni. Ha megfőtt a hús,akkor vagy házi tejfölt,vagy főzőtejszínt kell beleönteni. Ha nem elég sűrű a szaft,akkor tégy bele egy-két kiskanál pirospaprikát,és azzal forrald össze. Akkor sűrű lesz a szaftja is.
2011. márc. 4. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
43%

A pörköltbe nem szabad sok hagymat tenni, mert az egyrészt rossz izü, másrészt attól a legtöbb emberne ég a gyomra, harmadszor meg a pörköltszaft a húsból kioldódó kocsonyásitóanyagokból, a zsiradékból és pirospaprikábó keletkezik.


Az éttermekben meg azért tudnak sokat felhasználni, mert sok és sokféle pörköltet készitenek, és a fözelékekhez jóformán szaft nélkül adják, illetve több ételbe csak a húsa kell.


Otthon meg tudod csinálni, hogy több pörköltet fözöl, egy részét máskor tálalod, és a hortobágyi palacsintába arányban több szaftot használsz fel. (Ebbe egyébkßent lehet kicsit - de nem nagyon - vizesebb is, mert a tejföl meg liszt még sürit rajta.)

2011. márc. 4. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 doboszoli ***** válasza:
48%

Főzd "hosszabb" lére a pörköltet, karakánabban fűszerezve, majd liszt szórással (staubolás!) állítsd be a kívánt sűrűséget. Ezután tejföl.

Az ész nélküli hagymafelhasználás nem ad több szaftot, egyetértek az előttem szólókkal.

2011. márc. 4. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
48%
@ doboszoli, a 18:08-as vagyok, ez már a sokadik eset, hogy egyet értesz a válaszommal - ezek szerint több hasonlóság van köztünk.
2011. márc. 4. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 doboszoli ***** válasza:

Pedig biz'isten nem hajtok sem arra, hogy egyetértsek mindenkivel, sem a "csakazértis" ellentmondásra.

A saját véleményemet írom, mindig,(na jó majdnem mindig) hozzátéve, hogy "szerintem".

Az ízlés nem lehet vitatéma, esetleg lehet terelgetni a helyes irányba, jószándékkal.

Ezek szerint hasonló az ízlésünk, örülök neki.

2011. márc. 5. 05:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!