A hortobágyi husos palacsinta töltelékébe a tejfölt hideg kihült hushoz keverjük, vagy még melegen? Ja és lisztes tejfölt vagy simát szoktatok, mert több félét olvastam.
Én eszerint a recept szerint szoktam csinálni, és mindig nagyon ízlett mindenkinek! Ez az igazi Hortobágyi húsos palacsinta receptje!
Hozzávalók (4-6 főre) :
Palacsinta (14-15 db) :
25 dkg finomliszt, 2 tojás, 3 dl tej, 3 dl ásványvíz, 2 csipet só, 3-4 evőkanál étolaj
Töltelék:
40 dkg sertéscomb vagy lapocka, 2 evőkanál zsír vagy étolaj, 1 teáskanál pirospaprika, ½ teáskanál őrölt bors, ½ kávéskanál só, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl
Öntet:
3 dl tejföl, pörköltszaft
Elkészítés:
1, A húsról leszedegetjük a hártyákat, megmossuk és felvágjuk 2x2 cm-es kockákra. A hagymát megtisztítjuk és apróra daraboljuk.
2, A zsírt felforrósítjukés a hagymát aranysárgára pirítjuk benne. Beleforgatjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve saját levében megpörköljük. Mikor zsírjára sült, rászórjuk a pirospapsikát 2-3 evőkanál vizet, és félpuhára pároljuk, de közben többször megkavarjuk, hogy le ne égjen.Vizet mindig csak keveset teszünk hozzá. Belekarikázzuk a paradicsomot, a paprikát, és készre pároljuk. Akkor van készen, ha jó puha a hús!
3, Amíg a pörkölt elkészül, kisütjük a palacsintákat. A hozzávalókat egy mélyebb tálba tesszük, és simára dolgozzuk. Az olajat csak a legvégén keverjük hozzá. Az első palacsintánál egy kicsit olajozzuk ki a sütőnket, hogy le ne ragadjon, ha szükséges közben is megkenhetjük. Ha a vége felé sűrű a tésztamassza, tehetünk még hozzá egy kis ásványvizet. A kisült palacsintákat félretesszük, hogy kihűljenek.
4, A pörköltről leszűrjük a szaftot és összekeverjük tejföllel, ez lesz az öntet.
5, A húst villával jól összetörjük vagy turmixoljuk és tejföllel eldolgozzuk. Ezzel a húskrémmel megkenjük a palacsintákat, kétoldalról felhajtjuk és feltekerjük.Tepsibe vagy hőálló laposabb tálba rakjuk, ráöntjük a tejfölös szaftot és előmelegített sütőben 180 fokon ( gázsütő 2-es fokozat) 30-35 percig sütjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!