Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A hortobágyi husos palacsinta...

A hortobágyi husos palacsinta töltelékébe a tejfölt hideg kihült hushoz keverjük, vagy még melegen? Ja és lisztes tejfölt vagy simát szoktatok, mert több félét olvastam.

Figyelt kérdés
2009. szept. 12. 18:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

simát hidegen

úgyis átsütöd

2009. szept. 12. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!
2009. szept. 12. 18:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam(recept szerint),h leveszem a húst(aminek még nem főtt el teljesen a leve)és hozzáadom a tejfölt,majd visszateszem a tűzhelyre és összeforralom a kettőt.Aztán megtöltöm a palikat és be a sütőbe.Sima tejfölt használok.Meg sajtot is reszelek néha a tetejére mielőtt beteszem a sütőbe-mindíg nagyon finomra sikerül :))
2009. szept. 12. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi ugy lesz, ahogy irtad, mert nincs idöm várni mig kihül. :D
2009. szept. 12. 19:01
 5/6 anonim válasza:
100%

Én eszerint a recept szerint szoktam csinálni, és mindig nagyon ízlett mindenkinek! Ez az igazi Hortobágyi húsos palacsinta receptje!


Hozzávalók (4-6 főre) :

Palacsinta (14-15 db) :

25 dkg finomliszt, 2 tojás, 3 dl tej, 3 dl ásványvíz, 2 csipet só, 3-4 evőkanál étolaj

Töltelék:

40 dkg sertéscomb vagy lapocka, 2 evőkanál zsír vagy étolaj, 1 teáskanál pirospaprika, ½ teáskanál őrölt bors, ½ kávéskanál só, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl

Öntet:

3 dl tejföl, pörköltszaft


Elkészítés:

1, A húsról leszedegetjük a hártyákat, megmossuk és felvágjuk 2x2 cm-es kockákra. A hagymát megtisztítjuk és apróra daraboljuk.

2, A zsírt felforrósítjukés a hagymát aranysárgára pirítjuk benne. Beleforgatjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve saját levében megpörköljük. Mikor zsírjára sült, rászórjuk a pirospapsikát 2-3 evőkanál vizet, és félpuhára pároljuk, de közben többször megkavarjuk, hogy le ne égjen.Vizet mindig csak keveset teszünk hozzá. Belekarikázzuk a paradicsomot, a paprikát, és készre pároljuk. Akkor van készen, ha jó puha a hús!

3, Amíg a pörkölt elkészül, kisütjük a palacsintákat. A hozzávalókat egy mélyebb tálba tesszük, és simára dolgozzuk. Az olajat csak a legvégén keverjük hozzá. Az első palacsintánál egy kicsit olajozzuk ki a sütőnket, hogy le ne ragadjon, ha szükséges közben is megkenhetjük. Ha a vége felé sűrű a tésztamassza, tehetünk még hozzá egy kis ásványvizet. A kisült palacsintákat félretesszük, hogy kihűljenek.

4, A pörköltről leszűrjük a szaftot és összekeverjük tejföllel, ez lesz az öntet.

5, A húst villával jól összetörjük vagy turmixoljuk és tejföllel eldolgozzuk. Ezzel a húskrémmel megkenjük a palacsintákat, kétoldalról felhajtjuk és feltekerjük.Tepsibe vagy hőálló laposabb tálba rakjuk, ráöntjük a tejfölös szaftot és előmelegített sütőben 180 fokon ( gázsütő 2-es fokozat) 30-35 percig sütjük!

2009. szept. 17. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez is finom lehet, de Debrecenben panirozva eszik, ugy is csináltam, és akkor nem kell leönteni, de és majonézes cuccot csináltam hozzá, amugy köszi, jo lehet az is majd megprobálom
2009. szept. 17. 22:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!