Palacsinta kicsit spécibben?
Palacsintát szeretnék sütni, de szeretnék valami újat kipróbálni. Sima palacsintát és rakott palacsintát csináltam már. Tudtok variációkat palacsintára:)??
Én hallottam valami olyan receptet, hogy a palacsintát meg kell sütni, megtölteni, feltekerni, majd a felszeletelt darabokat egy tál aljára tenni. Valami töltelék jön közé a tetejére még egy sör aprított palacsinta és sütés után kész.
Valaki nem ismeri ezt a receptet??? Vagy nem tudnátok tippeket adni, hogy milyen tölteléket használjak a palacsintába ill. a rétegek közé?? Valamint hány fokon kell sütni.
Minden ötletet várok:) Köszönöm előre is mindenkinek
Én szoktam úgy, hogy a palacsintatésztába almát reszelek és úgy sütöm meg, majd megszórom fahéjas cukorral.
Illetve a túrós palacsintát meg lehet rétegesen, tejföllel sütni, az is nagyon finom.
sós palacsinta, megtöltöd valami húsos raguval, és panírozod, majd kisütöd
sós palacsinta, a tésztába mehet spenót, kisütéskor meg bacont alá
Igen. Megtöltöd a palacsintákat a szokásos módon, egymás mellé fekteted őket egy jénaiban (amit előzőleg vékonyan kivajaztál), meglocsolod tejföllel... Jöhet még egy sor palacsinta és rá a tejföl, amibe kis cukrot is keverhetsz.
Majd szépen összesütöd. :) Akkor jó, ha már kicsit megpirult a teteje.
Én szoktam olyat, hogy megtöltöm a palacsintát mondjuk nutellával,túróval,lefektetem akár őzgerinc formába, vaníliás pudingot (vagy amilyet szeretsz)készítesz, azzal leöntöd, még egy sor töltött palacsinta, leöntöd megint a pudinggal (rétegezed), berakod a hűtőbe, hogy megszilárduljon, mikor az őzgerinc formából kiöntöd, akkor vágni lehet kerek formára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!