Hortobagyi husos palacsintanak kellene surgosen a legegyszerubb receptje?!
Én pörköltet csinálok csirkemellből a bőre nélkül.
Kiveszem a húst a szaftból, leszedem a csontról és apróra darabolom.
A pörköltszaftba tejfölt teszek és főzöm még egy kicsit folyamatosan kevergetve.
A húsra apróra vágott petrezselyem zöldet dobok és egy kicsit fűszerezem (bors ketchup izlés szerint). Annyi pörkölt szaftot merek rá, hogy egy massza legyen belőle.
Sós palacsintát sütök. A masszát a palacsintákba töltöm összegöngyölöm és egy magasabb falú tepsibe rakom.
Ráöntöm a maradék szaftot és egy kicsit megsütöm.
a hortobágyi palacsintát tejfölös csirkepaprikásból kell csinálni
sós palacsinták kellenek hozzá, a húst meg lefejteni a csirkecsontról és apróra vágni...szafttal összekeverni és betölteni a palacsintákba...maradék szafttal leönteni és megsütni
bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy eredetileg marhahús kell hozzá, mivel a Hortobágy nem a csirketartásáról híres ;)
Eredetileg borjúpörköltböl készült.
De a csirke is jó, viszont a darálthúsos variáció még csak nem is emlékeztet az eredetire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!