Mi a receptje a rakott (torta alakú) palacsintának?
Szerimtem mind a 2 oldalát meg kell sütni. Sima palacsintát készítes és egymás tetejére pakolod, köré pedig mindenféle tölteléket teszel. A tetejét kicsit cukros tejföllel leöntöd és beteszed a sütőbe, hogy kicsit ráolvadjon a tejföl és átmelegedjen az egész.
Úgy lehet szeletelni mint a tortát.
Tölteléknek én darált cukrozott mákot, barack és eper lekvárt, vegyes gyümölcsízt, krémtúrót, cukros kakaóport, esetleg pudingot, cukrozott darált diót teszek, esetleg lehet rá csepegtetni olvasztott csokit
Rakott palacsinta recept
Hozzávalók:
* 20 db palacsinta
* 8 evőkanál baracklekvár
* 8 evőkanál cukros kakaó
túrós töltelék:
* 50 dkg túró
* 5 dkg vaj
* 1 dl tejszín
* 3 dkg mazsola
* 1 kis csomag vaníliáscukor
* 1 db citrom héja
* 10 dkg porcukor
diós töltelék:
* 20 dkg darált dió
* 6 dkg cukor
* 1 dl tej
* fél citrom héja
Tetejére:
* 6 db tojásfehérje
* 5 dkg cukor
Elkészítés:
A túrós töltelékhez lévő hozzávalókat összekeverjük. Diós töltelék: a cukorral felforraljuk a tejet, majd a diót, citromhéjat belekeverjük. A fehérjéket félig felverjük, majd miután beletettük a cukrot is, keményre felverjük. A tepsi közepét vajjal kikenjük, majd palacsinta, a baracklekvár, újból palacsinta, túrótöltelék, palacsinta, kakaópor, palacsinta, legvégül a diótöltelék. Így folytatjuk, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére a cukorral felvert tojásfehérjét kenjük. 150 fokon süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Hozzávalók:
15 db palacsinta
darált dió
baracklekvár
Egy tűzálló edény aljára egy palacsintát fektetek, megkenem baracklekvárral, majd szórok rá diót. Ezt addig ismételtem, míg el nem fogy a palacsinta. Ekkor alufóliával lefedem és a sütőbe tolom, 180 fokon 20 percet hagytam, hogy időzzön.
Közben csokimázt készítek (csoki felolvaszt tejjel, majd kevás kakaópor és vaj) és a palacsintahalom tetejére borítom. A csokimázra ráhímeztem “Boldog szülinapot”.
Rakott palacsinta – másképpen recept
Kategória:
Egytálételek
Hozzávalók:
10-15 palacsinta
A töltelékhez:
25 dkg áttört tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
kevés reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Az öntethez:
1/2 l tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
kevés tej
baracklekvár
darált dió
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Szia!
Mi a palacsinta tésztájába szoktunk reszelni almát. A töltelékek: lekvár, mák, dió, kakaó váltakozva. A legtetejére pedig kakaót szoktunk szórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!