Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a receptje a rakott (torta...

Mi a receptje a rakott (torta alakú) palacsintának?

Figyelt kérdés
Még a nagymamám csinált ilyet , csak arra emlékszem, hogy az egyik oldalát sütötte csak meg és úgy rétegezte egymás tetejére.
2009. jan. 29. 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Szerimtem mind a 2 oldalát meg kell sütni. Sima palacsintát készítes és egymás tetejére pakolod, köré pedig mindenféle tölteléket teszel. A tetejét kicsit cukros tejföllel leöntöd és beteszed a sütőbe, hogy kicsit ráolvadjon a tejföl és átmelegedjen az egész.

Úgy lehet szeletelni mint a tortát.

Tölteléknek én darált cukrozott mákot, barack és eper lekvárt, vegyes gyümölcsízt, krémtúrót, cukros kakaóport, esetleg pudingot, cukrozott darált diót teszek, esetleg lehet rá csepegtetni olvasztott csokit

2009. jan. 29. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Rakott palacsinta recept

Hozzávalók:


* 20 db palacsinta

* 8 evőkanál baracklekvár

* 8 evőkanál cukros kakaó


túrós töltelék:


* 50 dkg túró

* 5 dkg vaj

* 1 dl tejszín

* 3 dkg mazsola

* 1 kis csomag vaníliáscukor

* 1 db citrom héja

* 10 dkg porcukor


diós töltelék:


* 20 dkg darált dió

* 6 dkg cukor

* 1 dl tej

* fél citrom héja


Tetejére:


* 6 db tojásfehérje

* 5 dkg cukor


Elkészítés:


A túrós töltelékhez lévő hozzávalókat összekeverjük. Diós töltelék: a cukorral felforraljuk a tejet, majd a diót, citromhéjat belekeverjük. A fehérjéket félig felverjük, majd miután beletettük a cukrot is, keményre felverjük. A tepsi közepét vajjal kikenjük, majd palacsinta, a baracklekvár, újból palacsinta, túrótöltelék, palacsinta, kakaópor, palacsinta, legvégül a diótöltelék. Így folytatjuk, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére a cukorral felvert tojásfehérjét kenjük. 150 fokon süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

2009. jan. 29. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

15 db palacsinta

darált dió

baracklekvár


Egy tűzálló edény aljára egy palacsintát fektetek, megkenem baracklekvárral, majd szórok rá diót. Ezt addig ismételtem, míg el nem fogy a palacsinta. Ekkor alufóliával lefedem és a sütőbe tolom, 180 fokon 20 percet hagytam, hogy időzzön.

Közben csokimázt készítek (csoki felolvaszt tejjel, majd kevás kakaópor és vaj) és a palacsintahalom tetejére borítom. A csokimázra ráhímeztem “Boldog szülinapot”.

2009. jan. 29. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Rakott palacsinta – másképpen recept

Kategória:

Egytálételek


Hozzávalók:

10-15 palacsinta


A töltelékhez:


25 dkg áttört tehéntúró


1 csomag vaníliás cukor


1 tojás


kevés reszelt citromhéj


5 dkg mazsola


Az öntethez:


1/2 l tejszín


2 evőkanál cukor


1 csomag vaníliás cukor


kevés tej


baracklekvár


darált dió


Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, az öntet hozzávalóiból tejfölsűrűségű masszát készítünk. A palacsintákat megtöltjük a túróval, feltekerjük. Egy tűzállótálba fektetünk egy sor palacsintát, baracklekvárt kanalazunk rá, megszórjuk dióval, és meglocsoljuk az öntettel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejére tejszínes öntet kerüljön. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

2009. jan. 29. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagyanyám is csúsztatott (egyik felén sült) palacsintából készítette. Rétegezte bekevert túróval, dióval, lekvárral, a tetejére tördelt csokoládét, és a sütőben összemelegítette.
2009. jan. 29. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a palacsinta tésztájába szoktunk reszelni almát. A töltelékek: lekvár, mák, dió, kakaó váltakozva. A legtetejére pedig kakaót szoktunk szórni.

2009. jan. 30. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!