Miért lesz mindig csomós habarás után a levesem? Ti hogy csináljátok?
Először kevés vízzel kikevered a lisztet, apránként kevered bele a tejfölt/tejszínt, majd kicsit még higítod (apránként) vízzel vagy főzőlévél. Már ennek csomómentesnek kell lenni.
Utána az erősen bugyogó levesbe öntötd, és folyamatosan kevered, míg meg nem fő a liszt (pár perc).
Biztos fogják ajánlani, hogy szűrőn keresztül engedd a levesbe a habarást. Ezzel csak annyit érsz el, hogy néhány csomó ugyan fennakad, de mivel ezek a csomók lisztből vannak, a levesed nem lesz elég sűrű, mert kevesebb liszt kerül bele, mint akartad.
a csomómentesre kevert lisztes tejes/tejfölös habarást
hőkigyenlítés után öntjük a levesbe,azaz a meleg léből hozzáadunk apránként a habaráshoz, és azzal is kevergetjük. legjobb habverővel.én a lassan fővő levesbe öntöm folyamatos keverés mellett és nem zubogóba.
Szia!
Csomómentesen elkeverem a lisztet a tejföllel, majd teszek bele annyi vizet, hogy folyós, könnyen önthető legyen. Aztán bele a levesbe, amit gyorsan keverek, miközben teszem bele a habarást.
Ennyi.
Üdv!
Nehogy össze keverd a lisztet és a tejfölt először vízzel kikevered a lisztet fontos hogy folyós legyen és akkor öntsd bele mikor forr. Forrald ki majd tejszínt vagy tejfölt keverj ki egy tálban adj hozzá főző levet és öntd bele a levesbe ezt hívják hőkiegyenlítéses tejfölözésnek.
Aki a lisztet összekveri tejfölel az ne csodákozzon hogy olyan csomók leszenek benne hogy galambot lehet vele lőni.
a lassan fővővel mi a baj kedves? abban is megfő a liszt
én nem rántja össze a habarást.
én pedig kedves nem vagyok mesterszakács, mint Ön,de több , mint 40 éve főzök eddig még mindenki megelégedésére.még senkinek sem tálaltam lisztgombócokat
a tányérjába, és mondom, nem öntöm zubogó ételbe a habarást.
legyen szép a napja kedves Mester!
üdbv-egy háziasszony-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!